Bomba iddia...HES uygulaması sosyal medya hesaplarımızın bilgilerini ele mi geçiriyor

Bomba iddia...HES uygulaması sosyal medya hesaplarımızın bilgilerini ele mi geçiriyor
Kontrollü sosyal hayat kapsamında uygulamaya geçirilen HES uygulaması ile ilgili çok kritik bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde HES uygulamasının Twitter'dan bilgi kopyaladığı görüldü. 

HES Kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarında, kurum ziyaretlerinde ya da bireysel iletişim gerektiren kamusal alanlarda Covid19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmasına ve salgının takibine yarayan bir uygulama olarak duyuruldu. 

Milyonlarca vatandaşlar kamu kurumları başta olmak üzere bir çok kuruma HES Kodu olmadan alınmadığı için telefonuna indirmek durumunda kaldı. 

Hasret Can isimli Twitter kullanıcısı da bu uygulamayaı telefonuna indiren milyonlarca vatandaştan biriydi. 

Kendi anlatımına göre tamamen tesadüfen farkkettiği üzere, telefonunda aktif olan HES uygulaması, Twitter'dan bilgi bilgi kopyaladı. 

O anların ekran görüntüsünü kaydeden Hasret Can kullanıcı isimli kullanıcı, "Tamamen tesadüf eseri farkettim, HES uygulaması twitterdan bilgi kopyaladı, hangi bilgimi ne amaçla niye kopyaladınız" notu ile Twitter'da paylaştı.

İşte o görüntüler:

"DEVLET FİŞLİYOR DİYEMEYİZ"

Dijital sektörde uzun yıllardır önemli çalışmalara imza atan Vedat Osman Korkut, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Devlet bizi fişliyor diyemeyiz. Ufak bir geliştirme hatası var, mantıken son kopyaladığınız "şeyi" otomatik olarak uygulamada sorgulanması gerekiyor ama geliştirici yapamamış. HES kodu konusunda sormamız gereken başka sorular var. Misal, çoğu covid pozitif kişi sistemde risksiz görünüyor, neden? Benim zaten çipli kimlik kartım, tc kimlik numaram varken niye ekstra kodlanıyorum? İnsanlar arkadaşlarının hes koduyla pozitif oldukları halde halı sahalara giriyorlar."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar