Bomba iddia! Hangi AKP’li belediye başkanı ihale oyunuyla arazileri yeğenine devretti

Bomba iddia! Hangi AKP’li belediye başkanı ihale oyunuyla arazileri yeğenine devretti
Eski AKP'li Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk'un “ihale oyunu” ile belediyeye ait 2 araziyi yeğenine devrettiği iddia edildi. Belediyenin eski AKP'li AKP’li meclis üyesi Ertan Ak, Soğuk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'ten Çağatan Akyol'un haberine göre, Eski Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “ihale oyunu" ile belediyeye ait 2 araziyi yeğenine devretti.

Eski meclis üyesi Ertan Ak, mülklerin encümen kararı uyarınca satış ve ihale işlemlerinin başlatıldığını belirterek ihale öncesinde satışa konu edilen mülklerin 1 milyon TL gibi bir piyasa değeri bedeli üzerinden ihale edilmesine ve bu bedel üzerinden alıcısı olmasına karşın ihalelerin iptal edildiğini iddia etti.

 

ahmet-soguk.png

YEĞENİNE DEVRETTİ

Ak, aradan 2 ay geçtiğinde ise mülklerin piyasa değeri bedelinin yarı yarıya azaltılarak bu bedel üzerinden satıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Ertan Ak, “Yapılan satış işleminde Ünpet isimli şirketin ortaklarının sahip oldukları başka şirketlerin ticari faaliyetleri araştırıldığında aynı firma ile bağlantılı, ortakları arasında akrabalık bağı bulunan firmaların Ferizli Belediyesi temizlik ihalelerine de katılmış ve ihaleci olan firmalar olduğu gözükmektedir” dedi.

Ak, AKP’li başkan Soğuk’un görevinin bitmesi itibarıyla mülklerin Soğuk’un yeğeni G.S.’ye devredildiğini aktardı. Daha önce de konu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Ak, soruşturma izni verilmesini talep etti.

İDDİALARI YALANLADI

Ahmet Soğuk ise iddiaları yalanladı. Daha önce konuyla ilgili hakkında iki kez suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Soğuk, iki suç duyurusuna da soruşturma izni verilmediğini vurguladı. İhaleden beş yıl sonra mülklerin yeğenine devredildiğinin altını çizen Soğuk, ihalenin planlı olarak yapılmadığını belirterek yapılan her şeyin yasaya uygun olduğunu öne sürdü.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar