Bomba iddia! Cumhur İttifakı'na bir parti daha mı katılıyor

Bomba iddia! Cumhur İttifakı'na bir parti daha mı katılıyor
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal Cumhur İttifakı'na katılacağına dair iddialara yanıt verdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile arasında geçen görüşmeyi Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'ye anlattı.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmenizde ittifak konusu gündeme geldi mi?' sorusuna, "Hayır. İttifak konusuna girilmedi. AK Parti ile DSP’nin aynı ittifak içinde olması gibi bir gündemimiz olmadı. Çünkü o görüşmenin gündemi farklıydı” yanıtını verdi.

İşte, Abdulkadir Selvi'nin dikkat çeken o yazısı;

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 30 Aralık 2020 tarihinde DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’la görüşmüştü. Erdoğan’ın cuma namazı sonrasında ittifaklarla ilgili açıklamasında DSP ile de görüştüğünü söylemesi üzerine gözler Önder Aksakal’a çevrildi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı aradım.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmenizde ittifak konusu gündeme geldi mi?” diye sordum. Aksakal, “Hayır. İttifak konusuna girilmedi. AK Parti ile DSP’nin aynı ittifak içinde olması gibi bir gündemimiz olmadı. Çünkü o görüşmenin gündemi farklıydı” dedi. Erdoğan’la Aksakal’ın görüşmesinin perde arkasını 1 Ocak tarihli, ‘Erdoğan’a Ecevit örneğini hatırlattı’ başlıklı yazımda paylaşmıştım. Önder Aksakal, “15 Temmuz kalkışmasından sonraki AK Parti’nin dış politikasını ABD ve AB yaptırımları karşısındaki milli duruşu Ecevit de olsa desteklerdi. Bunu destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na da ilettim” dedi. Aksakal, ittifaklarla ilgili bir analiz yaptı. DSP’nin kriterlerini ortaya koydu. Cumhur ittifakının devam ettiğini, millet ittifakı konusunda ise net bir açıklama olmadığını ifade etti. Millet ittifakının AK Parti karşıtlığı olarak devam ettiğini söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar