Bomba iddia! AKP'nin kazandığı belediyede seçim tekrar edilebilir

Bomba iddia! AKP'nin kazandığı belediyede seçim tekrar edilebilir
CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in iddiasına göre; ilçenin nüfusu seçim öncesinde 47 bin 700’dü ve seçim yaklaşırken 50 bin 501’e çıktı. Aydemir seçmen taşıma işine İlçe Nüfus Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de karıştığını ileri sürdü.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde belediye başkanlığı seçimini yeniletecek bir iddia ortaya atıldı. 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde 574 oy farkıyla başkanlık seçimini kazanan AKP’li Hamza Şayir’in, seçim öncesinde ilçeye seçmen taşıyıp, oy kullandırdığı ileri sürüldü. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in iddiasına göre; ilçenin nüfusu seçim öncesinde 47 bin 700’dü ve seçim yaklaşırken 50 bin 501’e çıktı. Aydemir seçmen taşıma işine İlçe Nüfus Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de karıştığını ileri sürdü.

ANKA'nın haberine göre; CHP’li Aydemir, seçmen taşıma iddiasına örnek de vererek, “Mevcut başkan yardımcılarından biri başka bir ilçede yaşıyor ancak terk edilmiş bir eve ikametini taşıdı. Eşi, oğlu ve kendisi oy kullandı” dedi.

BELEDİYE MECLİS’İ KARIŞTI

CHP’li Aydemir’in kızı Saadet Parti’li Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir de en son seçimden önce ‘işe alım sözü verilen’ 100 kişinin işe alındığını öğrendi.  Saadet Partili Üye İnci Aydemir bugünkü Belediye Meclis toplantısında hem seçmen taşıma iddiasını hem de ‘işe alımları’ gündeme getirdi.

Saadet Parti’li Meclis Üyesi İnci Aydemir, belediyeye alınan 100 personeli hatırlatarak Başkan Şayir’i protesto etti. Aydemir, salonu terk etmeden önce işe alınan personelin arasında 10 kişinin aynı soy ismi taşıdığını, birçoğunun da iş insanı olduğunu söyleyerek, liyakate uyumadığını vurguladı:

“Bu belediye AK Parti teşkilatının değil, halkın belediyesidir. Belediye bütçesinin 3’de 2’si personel maaşlarına gidiyor. Genç işsizliğinin yüksek olduğu Dilovası’nda liyakatsiz atamalardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. 45-50 yaş arası personelden ne bekleniyor. Aynı aileden, aynı soy ismi taşıyan isimler alınıyor. ”

Belediye Meclisi'nin Millet İttifakı’na mensup üyeleriyle salonu terk eden İnci Aydemir'e, Başkan Şayir, “Söylediklerinizi ispatlamazsanız, sizi istifaya davet ediyorum. Halk sizi tanıyor. Babanız sizi, CHP’nin ilçe başkanı sizi çağırıyor. Babanız CHP ilçe başkanı siz Saadet’lisiniz. Genç ve tecrübesi olmayan kızını bu işlere alet ediyor” diyerek tepki gösterdi. 

ZABITALARLA BELEDİYE ÖNÜNE GELDİ

Saadet Parti’li İnci Aydemir, Millet İttifakı’nın Belediye Meclis üyeleriyle Belediye’nin önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada Başkan Şayir, zabıtaları alarak açıklamanın yapıldığı alana geldi. Başkan Şayir ile belediye meclisi üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Saadet Parti’li Aydemir, açıklamasını sürdürdü.

‘BELEDİYEYE GELMEDEN MAAŞ ALIYOR’

İnci Aydemir, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçmenlerin ikametinin Dilovası’na kaydedilmesi olayında İlçe Nüfus Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de müdahil olduğu iddiasını tekrar gündeme getirerek, “İlçemizde görev yapan öğretmenlerin ikametgahları Dilovası olarak gösterildi. Belediyeye alınan personelden biri de İlçe Nüfus Müdürü’nün kızıdır. Kamuoyu tarafından hayalet müdür olarak bilinen İlçe Milli Eğitim Müdürü de Belediye Başkan yardımcılığına getirildi ve belediyeye hiç gelmeden yüksek maaş alıyor” diye konuştu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar