Bolu'da Türbeye Fransız tarzı tente takılmasına tepki yağdı!

Bolu'da Türbeye Fransız tarzı tente takılmasına tepki yağdı!
Bolu'da Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri Türbesi'nin kapısının üstüne Fransız tarzı tente monte edilmesi tepkilere yol açtı. 

Bolu'nun Göynük ilçesinde Akşemseddin Hazretleri'nin ölümünden sonra 1463 yılında Fatih Sultan Mehmet'in talimatıyla  türbe inşa edildi. 2012 yılında Türbenin giriş kapısında ayakkabıların ıslanmaması için  bir tente monte edildi. Takılan tente 2 yıl önce de yenilendi. Fakat tentenin Fransız tarzı olması sosyal medyada tepki topladı.

turbeye-fransiz-tarzi-tente-takilmasina-tepki-1357-dhaphoto4-001.jpg

"KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN ŞEKİLDE YAPTIRIRIZ"

Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı ve Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, tenteyi en kısa sürede Türk kültürüne uygun değiştireceklerini söyledi. Ahmet Çankaya, "Şu anda tente orijinal değil ama dikkate alacağız. Tenteyi bizim kültürümüze uygun şekilde yaptırırız" dedi. 

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise tentenin Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanlığı'nın onayıyla ihtiyaç kapsamında gerekli tüm prosedürler yerine getirilerek, vatandaşın türbeye girerken çıkardığı ayakkabılarının ıslanmaması amacıyla yapıya hasar verilmeden tente yapıldığını belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar