Boğaziçi Üniversitesi'nden amiral tepkisi

Boğaziçi Üniversitesi'nden amiral tepkisi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu da 104 emekli amiral’in bildirisine karşı açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir” hatırlatması yapılarak, “Millet iradesinin meşru temsil zeminleri ve yöntemleri son derece açıktır. Kendi dar çevrelerinin antidemokratik çağrışımlar içeren yaklaşımların, Türk Milleti'nin irade ve taleplerinin üzerinde görenler dün olduğu gibi bugün de büyük bir gaflet içindedir” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"Millet iradesine saygı duymasın demokrasinin temeli olduğunu biliyor ve ülkemizin aleyhindeki her turlu girişime karşı daima devlet ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz.

Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Millet iradesinin meşru temsil zeminleri ve yöntemleri son derece açıktır. Kendi dar çevrelerinin antidemokratik çağrışımlar içeren yaklaşımlarını, Türk Milleti’nin irade ve taleplerinin üzerinde görenler dün olduğu gibi bugün de büyük bir gatlet içindedir.

Millet iradesine saygı duymanın demokrasinin temeli olduğunu biliyor ve ülkemizin aleyhindeki her türlü girişime karşı daima devlet ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü"

bogazici-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar