Bodrum Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri Sayıştay raporu ortaya çıkardı

Bodrum Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri Sayıştay raporu ortaya çıkardı
Sayıştay'ın kamu kurumlarıyla ilgili yaptığı denetimler tamamlandı. Usulsüzlükler bir rapor haline getirildi. tv100 muhabiri Ercan Öztürk'ün ulaştığı belgelere göre Bodrum Belediyesi'nde de çok sayıda usulsüzlüğe rastlandı.

Bodrum Belediyesi’ndeki usulsüzlükler rapor oldu. Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerde açık ihale usulüyle yapılması gereken işlerde doğrudan temin yoluna gidildiği öğrenildi. Raporda taksi durakları için ihale yapılmadığı belirtildi. 

İHALESİZ KİRALAMA KANUNA AYKIRI BULUNDU

Taksi duraklarıyla ilgili usulsüzlük, Sayıştay’ın 2018 ve 2019 yıllarındaki denetimlerinde de yer almıştı. Sayıştay denetçileri, belediyenin taksi duraklarını ihale yapmadan kiraya vermesini kanuna aykırı buldu. Bodrum'da bulunan 63 taksi durağının ihalesiz bir şekilde kiraya verildiği belirlendi.

DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİYLE İSTENİLEN ŞİRKETE...

Bodrum Belediyesi'nin açık ihale yoluyla yapması gereken işleri belli bir limitin altında tutarak, doğrudan temin yöntemiyle istediği şirkete verdiği de ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri belediyenin aynı kalem işleri 99 bin liranın altında tutarak istediği şirkete verdiğini belirledi. Sayıştay, bu durumu saydamlık, eşit muamele, ihalelerde rekabet, kaynakların verimli kullanılması ilkelerine aykırı buldu. Aynı usulsüzlüğün geçtiğimiz yıl ki raporda da olduğu ancak belediyenin buna rağmen uygulamaya devam ettiği tespit edildi. 

TAŞINMAZ UYGUN OLMAYAN BİR ŞEKİLDE KİRAYA VERİLMİŞ

Sayıştay’ın bir diğer bulgusu ise mülkiyeti belediyeye ait olan bir taşınmazın meslek kuruluşuna tahsis edilmesi oldu. İmar planlarında bodrum belediyesinin mülkü olan bir taşınmazın belediye tarafından Bodrum Ticaret Odası’na kiralandığı belirlendi.

Sayıştay, Bodrum Ticaret Odası’nın bir kamu kurumu olmadığını ve bu taşınmazın meslek kuruluşuna kiraya verilemeyeceğini rapor haline getirdi.

BORÇLANMA SINIRI AŞILMIŞ

Sayıştay, Bodrum Belediyesi'nin borçlanma sınırını aştığını da tespit etti. Belediyenin borçlanma sınırının 297 milyon 709 bin lira olduğu belirlendi. Ancak belediyenin bu tutarı, 132 milyon 748 bin lira aştığı ortaya çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar