BM'nin 'Suriyeli' açıklaması tepki topladı

BM'nin 'Suriyeli' açıklaması tepki topladı
Birleşmiş Milletler'in, 'Türkiye daha fazla Suriyeli almalı' şeklinde açıklamaları, Türk vatandaşların tepkisine neden oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'nin çağrısı Türk vatandaşları sinirlendirdi. Sığınmacılar Yüksek Komiseri Grandi, Türkiye'nin daha fazla Suriyeli sığınmacı alması gerektiğini ifade etti. 

Grandi, "Savaşın sonlandırılmasına ve insanların hayatlarının korunması için emniyete alınmalarına ihtiyaç var" ifadesini kullandı. BM yetkilisi, "Türkiye dâhil komşu ülkelere, kabulleri artırmaları için çağrı yapıyorum. Böylece tehlike altındaki insanlar da emniyete ulaşabilir" dedi. 

"DAHA FAZLA YARDIM YAPILMALI" 

Komşu ülkelerde "kapasite ve kamu desteğinin hâlihazırda zorlandığını" da belirten Grandi, sığınmacıları kabul eden ülkelere daha fazla uluslararası yardım yapılmasını istedi.

BM Sığınmacılar Yüksek Komiserliği, bölgede 2 milyon 100 bin insanın acil ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde stok bulundurduğunu açıkladı. Söz konusu stok dâhilinde 400 bin çadır olduğunu söyleyen Grandi, bölgede tahmin edilen sivil sayısını 4 milyon olarak belirtti.

Resmi verilere göre, Türkiye'de 3,5 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar