Bitcoin fiyatı TL bazlı rekor düşüş yaşadı

Bitcoin fiyatı TL bazlı rekor düşüş yaşadı
Bitcoin fiyatı TL bazlı olarak bugün yeni bir rekor tazelemişti ancak hükümetin dolara sert müdahalesi sonrasında rekor kayıplar yaşadı. Düşüşün yarın devam edip etmeyeceği merak konusu.

Son dönemde ekonomik kaygılar yüzünden dolar/TL paritesinin rekor seviyelere ulaşması sonrasında Bitcoin fiyatı da TL karşısında rekor kırmıştı. Tarihte ilk kez 800 bin TL seviyesini geçen Bitcoin fiyatı çok sert düştü.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı tarafından TL mevduatlarına yönelik dikkat çekici açıklamaların gelmesi sonrasında 18TL seviyelerinde dolaşan dolara sert satışlar geldi ve 12.6TL seviyesine kadar indi. Şu sıralarda 13TL seviyesinin de altını zorlamaya başladı.

Doların düşüşü kripto paralara da yansıdı. Bitcoin fiyatı 850 bin TL seviyesinden hızlı bir şekilde 550 bin TL seviyesine kadar geriledi ve şu sıralar 600 bin TL altını zorluyor. Ethereum fiyatı 70 bin TL iken 47 500TL seviyesine kadar indi ve şu sıralar 50 bin TL altını zorluyor.

TL karşısında hızlıca değer kaybeden kripto paralar için yarın oldukça önemli. Ekonomik tedbirlerin devamı gelirse Bitcoin fiyatı 550 bin TL seviyesinin de altına inebilir. Diğer kripto paralar da önemli değerler kaybedebilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar