Bitcoin dibe vurdu!

Bitcoin dibe vurdu!
Bitcoin'de bugün daha da derinleşen satış dalgası sonucunda BitMEX'te yaklaşık 210 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi. Dünyanın en çok kullanılan kripto parası, son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bitcoin’deki satış dalgası, bugün daha da derinleşti.

Uzmancoin'de yer alan habere göre özellikle Çin Merkez Bankası Şangay ofisi tarafından bugün kripto paralara ilişkin yapılan açıklama, düşüşü körükledi. Sonucunda lider kripto para, 7000 dolarlık önemli bir destek seviyesinin altına sarktı.

Bitstamp üzerinde 6700 dolar seviyelerine kadar çekilen Bitcoin, buraya 17 Mayıs 2019 tarihinden bu yana ilk defa dokundu.

MADENCİLERİN BITCOIN SATIŞI

Birkaç gün önce kripto para madencilerinin piyasaya yüklü miktarda Bitcoin boşalttığını bildirmiştik. Çoğu, 19 Kasım günü gerçekleşen satışlarda yaklaşık 40 milyon dolarlk Bitcoin satıldığı tahmin ediliyor. Bazı piyasa gözlemcileri, bunun lider kripto paradaki düşüşe önemli bir katkı sağladığı görüşünde birleşiyor.

BITMEX TASFİYELERİ

Bitcoin’in 6700 dolara doğru çekilmesi, BitMEX’te yükselişe oynayan kullanıcıların önemli ölçüde zarar etmelerine yol açtı. DataMish’ten sağlanan veriler, Türkiye saatine göre son 24 saatte uzun pozisyonlarda yaklaşık 190 milyon dolarlık pozisyon tasfiyesi gerçekleştiğini gösteriyor. Gün içinde kısa pozisyonlarda da 20 milyon dolarlık bir tasfiye görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar