Biriktirdiği ev parası enflasyon karşısında eriyen vatandaş, arsa almaya yöneldi

Biriktirdiği ev parası enflasyon karşısında eriyen vatandaş, arsa almaya yöneldi
Enflasyonda yaşanan artış ve hızla artan konut fiyatları sonrası ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaşın umudu suya düştü. Elinde kalan parayı değerlendirmek isteyen pek çok vatandaş ise yine taşınmaz varlıklara yatırım yapıyor. Sektör kaynaklarına göre İstanbul ve çevre illerdeki arsalara talep patladı.

EV PARASI ERİYEN VATANDAŞ, YENİ YATIRIM ARACINI BULDU!

Yıllarca ev alma hayaliyle biriktirdiği paranın enflasyon karşısında yok olma riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş, yatırım kararını değiştirdi. Biriktirdiği parayla arsa almaya yönelen vatandaşın en çok tercih ettiği yerler ise İstanbul ve çevre iller oldu. Uygun fiyatlı imarlı arsalar ev fiyatlarının düşmesini beklemek istemeyenlerin ilk tercihi olurken, gayrimenkul uzmanları arsalar için parası çok olan için de az olan için de bir seçenek olduğunu ifade ediyor.

EV FİYATLARINA YAKLAŞILMIYOR

En ucuz konut 1 milyon liraya yaklaşırken, bazı tarlaları 100-150 bin lira gibi rakamlarla satın alabilmek mümkün. İstanbul''da en çok arsa bakılan yerler Arnavutköy, Hadımköy, Çatalca, Çerkezköy ve Silivri olarak öne çıkıyor. Talep fazla olunca arsa fiyatlarında da artış görülüyor. 250 metrekare bir arsanın ortalama fiyatı 150-200 bin TL''den başlıyor.

''''TÜRKİYE''NİN NERESİ OLURSA OLSUN''''

Habertürk TV’ye konuşan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “İstatistiklerde insanların yüzde 92’sinin en büyük yatırım aracı olarak arsayı seçtiği görülüyor. Saksıda olsun toprağınız olsun. Türkiye’nin neresi olursa olsun imarlı imarsız toprak alan, arazi alan her zaman kârdadır” ifadelerini kullandı.

Bir diğer Emlak Uzmanı Oktay Teke ise, “Vatandaşlar birikimlerini korumak için konut alamıyorsa, ticari gayrimenkul alamıyorsa arsa veya tarla alarak enflasyona karşı dirençli bir şekilde birikimlerini koruma çabası içine girmiş olabilirler” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar