Biri süt banyosu yapar, biri hamuru top yapıp oynar! Konya'da skandal görüntüler

Biri süt banyosu yapar, biri hamuru top yapıp oynar! Konya'da skandal görüntüler
Dün hamuru top yapıp oynayanların tepki çekmesinin ardından bugün de Konya'dan skandal bir görüntü geldi. Bir çalışan peynirlerin olduğu buzdolabına girip paylaştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri buzdolabına giren İbrahim Bora (18) hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Kadınlar Pazarı'nda, bir dükkanda çalışan birisi gıda ürünlerinin bulunduğu buzdolabına girdi.

O ana ait görüntüleri arkadaşına çektiren vatandaş, görüntüleri 'Konya- Adana'yı geçti' notuyla  'bora_q1' kullanıcı adıyla bir video paylaşım sitesinde yayınladı.

Sosyal medyada tepki toplaması üzerine görüntüleri sayfasından kaldırdı.

Aynı kişinin sayfasında, pazar yerinde çekilen çok sayıda videoyu paylaştığı görüldü.

6 BİN 77 LİRA PARA CEZASI 

Harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri hijyen esaslarına aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle iş yeri sahibine 6 bin 77 lira idari para cezası uyguladı.

Ekipler ayrıca buzdolabına giren İbrahim Bora hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“İhbara konu sosyal medya görüntülerinden; olayın 5996 saylı kanunun 29’uncu maddenin ikinci fıkrası gereğince Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırılık oluşturduğundan dolayı aynı kanunun 41’inci maddesi birinci fıkrası (a) bendine göre idari yaptırım uygulanmıştır (6077 TL).

İş yerinde çalışanların hijyen belgeleri sorgulanmış olup, müdürlüğümüze ibraz edilmesi için 7 gün süre verilmiş olup, ibraz edilememesi durumunda idari yaptırım uygulanacaktır.

Söz konusu soğutucu dolabın temizliği ve dezenfeksiyonu işletmeye yaptırılmıştır.

Ayrıca olay esnasında soğutucu dolapta bulunan ve dökme olarak satışa sunulan ürünler yediemine alınarak satıştan alıkonulmuştur.

5996 sayılı Kanunun 40.maddesi 1’inci fıkra (a) bendine göre; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde piyasaya ürün arz edilmesine sebep olacağı değerlendirildiğinden dolayı konuyla ilgili olarak işletme sahibi ve olayı gerçekleştiren İbrahim B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

İŞLETME VE SAHİBİ VE ŞÜPHELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca olay esnasında soğutucu dolapta bulunan ve dökme olarak satışa sunulan ürünler yediemine alınarak satıştan alıkonulmuştur.

5996 sayılı Kanunun 40 maddesi 1'inci fıkra (a) bendine göre kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde piyasaya ürün arz edilmesine sebep olacağı değerlendirildiğinden dolayı konuyla ilgili olarak işletme sahibi ve olayı gerçekleştiren şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ayrıca Karatay İlçe Müdürlüğümüz gıda kontrol ekiplerince olayın gerçekleştiği Melike Hatun Çarşısı’ndaki diğer işletmelerde 5996 sayılı kanun kapsamında resmi kontrolleri yapılmıştır." (DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar