Bir zam daha mı geliyor? Şeref Fayat'tan vatandaşa uyarı

Bir zam daha mı geliyor? Şeref Fayat'tan vatandaşa uyarı
Tam kapanma öncesi doğalgaza gelen zam, geçim derdi yaşayan vatandaşları daha da üzerken, kapanma sonrasında hazır giyim sektöründe yaşanacak maliyet artışının fiyatlara yansıyacağı ve bu oranının yüzde 30'ları bulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, esnafın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye'de uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte doğalgaza gelen zam haberi, vatandaşları kara kara düşündürmeye başlamıştı. Zaten geçim konusunda zorluk yaşayan vatandaşlar, bu süreci nasıl atlatacaklarının hesabını yapmaya başladı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, maliyet artışının fiyatlara yansımasının iç piyasada yüzde 30'lara ulaşacağını dikkat çekerek, gelir kaybı yaşayan esnafların daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Şeref Fayat, tam kapanma kararının hazır giyim sektörünü nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

DENETLEYİCİ FİRMALAR KAPALI 

Fayat, Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanacak tam kapanma kararına ilişkin, üreticilerin çalışmasına rağmen denetleyici firmaların kapalı olmasının tezat oluşturduğunu söyledi.

İhracatta Ocak-Nisan döneminde geçen yıla göre yüzde 29 artış olduğunu aktaran Fayat, “Yılın 3. çeyreğinde önemli bir ihracat talebiyle karşılaşacağız.” dedi.

Konteyner krizi düzelmeye başlasa da hammadde krizinin devam ettiğini söyleyen Fayat, hammadde krizinin 2021'in sonuna kadar sürebileceğini aktardı. Fayat, maliyet artışının fiyatlara yansımasının iç piyasada yüzde 30'lara ulaşacağına dikkat çekerek, gelir kaybı yaşayan esnafların daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar