Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Dr. Onur Akbaş

Dr. Onur Akbaş

HİSBOYU

Bir fulya furyasına dair…

İnsan yaptıkları ve ortaya koydukları itibariyle takip eden ve takdir edenleri tarafından pek çok sıfatla övülebilir. Cesur, yaratıcı, atılımcı, atılgan, gayretli, zeki, kafası çalışan v.s. Bu kelimeler söz konusu bir övgü anında bir isme ön ad olacak kelimelerdir. Tüzel kişilik diye ifade edebileceğimiz şirketler, kurumlar, topluluklar, kuruluşlar da yine kendi kategorilerine uygun sıfat, sıfat-fiil ya da adlaşmış sıfatlarla anılabilir. Bunlar, koordinasyonu güçlü, etkili propaganda gücüne sahip, birlik ve beraberlik içinde, ekip ruhuna sahip gibi söz öbekleri gibi grup içi işleyişin dışarıya etkisi şekliyle ifade edilebilir. 
Bütün bunlar dışında bir kategori daha vardı. O da tüzel kişilik olmamasına rağmen bir bireyin bir tüzel kişilik etkisine sahip işleyişte, çok yönlü yanını anlatan metaforlardır. Böyleleri için en bilindik söz grubu "tek başına bir millet" ifadesidir. Bu sözcük grubunu "tek başına"nın sonuna şirket, ekip, grup, oluşum, kurum, kuruluş kelimelerini ekleyerek daha kullanışlı hale de getirebilirsiniz. 
Sözü başarılı muhabir Fulya Öztürk'e getireceğim. Yazının başlığında Fulya kelimesinin karşısına Furya kelimesini koyma sebebim de budur. Yani bir kişi, tek bir insan olmasına rağmen sahada muhabirken de stüdyoda sunucu iken de işini kendi ile öyle organize bir şekilde yapıyor ki kendisinin çalışmalarına şahit olduğum her zeminde Fulya'nın duruşunda Fulya'dan fazlasını gördüm. Nasıl da işine bağlı… Furya, kelime anlamı olarak da sözlükte "Olağandan çok fazla bulunma durumu" demektir. 
İmkân buldukça Fox TV'de Fulya ile Umudun Olsun programını izliyorum. Allah biliyor edebiyatçılığıma verilsin içerikten ziyade bazen dışa dalıyorum. Kameranın Fulya'ya dönmesini ve konuşma sırasının ona gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bu sebeple Fulya sunduğu haberden de programdan da çok fazlası itibariyle bir Furya benim için… Ne demek istediğimi merak edenler onun Dünya'nın farklı yerinde yaptığı haber ve haber sunumlarının videosunu izleyip onunla birlikte Azerbaycan'da mola verip Türkiye'de sunduğu programda dursunlar. Hem de dili zekasından uzun nesebi aile terbiyesinin imzası niteliğindeki tehditlere rağmen o, bir bireyden fazlası olan duruşu izlesinler. Allah yolunu açık etsin sevgili Fulya…                                                                                     

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları