Bir adam, 99 farklı telefon kullanarak Google Haritalar'ı kandırdı

Bir adam, 99 farklı telefon kullanarak Google Haritalar'ı kandırdı
Almanya’da yaşayan bir adam, Google Haritalar’ın trafik yoğunluğu özelliğinin aldığı 99 farklı ikinci el telefonuyla kolaylıkla manipüle edilebileceğini göstermesi dikkat çekti.

Google, herhangi bir bölgedeki trafik yoğunluğunu tespit etmek için baz istasyonlarına sinyal gönderen aktif cihaz bilgisini ve GPS verilerini kullandığı görülüyor. Bir bölgede çok fazla aktif cihaz varsa, bu bölgede trafik olduğu bildirdiği ifade ediliyor. Şu ana kadar oldukça verimli çalışan bu sistemin nasıl manipüle edilebileceğini ise Almanya'da yaşayan Simon Beckert göstermesi dikkat çekti.

Webtekno'da yer alan habere göre Berlin’de yaşayan ve teknoloji meraklısı bir insan olan Beckert, 99 tane ikinci el telefon aldı. Beckert, aldığı 99 telefonu bir el arabasına koydu ve sokaklarda yavaşça dolaşmaya başladı. Google Haritalar, Beckert’in 99 telefonla geçtiği sokakları, trafik yoğunluğunun çok yüksek olduğu yerler olarak değerlendirdi. 

Simon Beckert'in gerçekleştirdiği deneme, Googe Haritalar'ın trafik yoğunluğu özelliğinin ne kadar hassas bir dengeye sahip olduğunun bir göstergesi. Biraz zahmetli ve pahalı bir yöntem olsa da Google Haritalar, kolaylıkla kandırılabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar