BioNTech CEO'su Uğur Şahin 3. doz aşı ile ilgili açıklama yaptı

BioNTech CEO'su Uğur Şahin 3. doz aşı ile ilgili açıklama yaptı
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında aşı tartışmaları sürüyor. Uğur Şahin çok tartışılan 3. doz aşı uygulaması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2 yıldır süren pandemiyi rahatlatan ve insanlara umut ışığı olan Covid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Ülkemizde iki doz uygulanan BioNTech aşılarının üçüncü dozuyla ilgili birçok tartışma çıkmıştı. BioNTech CEO'su Uğur Şahin bu konuyla ilgili konuştu. 

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine konuşan Şahin, iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yineledi.

Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırmaları son derece mantıklı olur' dedi. Sonbahar aylarında vaka sayılarında artış beklediğinin de altını çizdi. Üçüncü dozun varyantlara karşı olan mücadelede de etkili olacağını Belirten Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Bugüne kadar yaptığımız araştırmalar ve İsrail’den gelen ilk veriler, üçüncü dozdan sonra yeni varyanta karşı korumanın tamamen geri kazanıldığını gösteriyor. Şahin daha önce aynı konuda yaptığı açıklama ise şu şekildeydi;

'Veriler 3’üncü dozda yüzde 95, enfeksiyon kontrolünde yüzde 97 tam korumanın sağlandığını gösteriyor.'
 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar