Binlerce partilinin istifasını doğruladı!

Binlerce partilinin istifasını doğruladı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin üye sayısı ile ilgili konuşarak, "290 bin üye eksildi" dedi. Erdoğan, teşkilatlarına talimat verdiğinin de altını çizdi.

Konuşmasının başında “İşlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Ak Parti milletimiz tarafından kurulmuş milletimizin desteğiyle ayakta kalmış bir partidir. Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz. Hiçbir şehrimizin fitne fücur tacirlerine pirim vermeyeceğine inanıyorum. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız.” diyen Erdoğan partisinin üye sayısı ile ilgili de konuştu.

ÜYE SAYISINDA 290 BİN AZALMA

Erdoğan “Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95’ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük. İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni, üye kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Delege listelerinin yenilenmesi, kongrelerin yapılması, kadın ve gençlik kollarımızın da kongrelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup başka bir parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz. Ak Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme kabiliyetine sahip olmasıdır.” dedi.

uye-sasisi.jpg

Son dönemde ihraçlar ve parti içi tartışmalarla gündeme gelen AKP’de son 1 yılda üye sayısı 10 milyon 719 bin 234’den 9 milyon 931 bin 103’e düştü. Bu rakamlarla birlikte 2018 Ağustos ayından beri AKP’deki üye sayısı 788 bin 131 azalmış oldu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin safında yer almak varken, artık diyet borçlarından mı, siyaset hırslarından mı, basiretsizliklerinden mi bilmiyoruz, CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti, bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar.”

Kuruluşundan bu güne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı safımız dışında bırakmayacak afte vefayı asla ihmal etmeyeceğiz. Yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim edeceğiz. Yeni isimleri partimizin yönetim kademelerine katacağız. Gerek genel merkezimizin yapacağı çalışmalar, gerek gelecek önerilerle bu isimleri bulup çıkarmakta kararlıyız.

GERİYE DÖNÜŞ YOK VURGUSU

CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş yoktur. (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Tüm eksiklikleri belirledik, çözüm yollarını ortaya koyduk. Sonuçları yakında milletimizle paylaşacağız.”

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz insansız hava araçlarını, güdümlü mühimmatları, gözetleme ve işaretleme sistemlerini bizden esirgeyenler, bugün ürettiğimiz ürünleri şaşkınlıkla takip ediyor. Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bizi korkutmaz, geri adım attırmaz, tam tersine sadece yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler. (Doğu Akdeniz) Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar