Binlerce kişi yeni yıla sokaklarda girdi! Bir geceliğine koronayı unuttuk!

Binlerce kişi yeni yıla sokaklarda girdi! Bir geceliğine koronayı unuttuk!
Türkiye 2022’yi coşkuyla karşıladı. Her ne kadar 2 yıldır yakamızı bırakmayan koronavirüsün nefesi ensemizde olsa da yurdun dört bir yanında düzenlenen eğlencelerle salgın bir geceliğine unutuldu. Tüm dilekler ‘mutlu, huzurlu, paralı ve koronasız bir yıl’da birleşti.

Yeni yıl, yeni umutlar ve yeni dileklerle karşılandı. Yurt genelinde otel ve tesislerde yoğunluk yaşanırken, sokak eğlenceleri de yılbaşı partilerinin coşkulu adresleri oldu. Palandöken, Kapadokya, Kuşadası, Bodrum gibi tatil beldelerinde hem oteller hem de caddeler ışıl ışıldı. Megakent İstanbul’da da sokak eğlenceleri her yıl olduğu gibi Taksim Meydanı ve Nişantaşı’ndaydı.

MASKE-MESAFE NEREDE?

İstanbul’da yüz binlerce kişi yeni yıla sokaklarda girdi. Nişantaşı’nın ışıklandırılan caddelerinde turlayanlar daha sonra konser izledi. Saatler 00.00’a yaklaştığında adeta adım atacak yer kalmadı. Nişantaşı’na girişlerde polis ekipleri üst araması ve kimlik kontrolü yaptı. Taksim’de ise zaman zaman gerginlikler yaşandı. Yabancı bir kadını taciz ettikleri iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı. Kutlamalarda neredeyse herkes koronavirüsü unuttu. Ne maske taktı ne mesafe kuralına uydu.

GÜVENLİK ALARMI

Yılbaşı gecesi İstanbul genelinde polis, jandarma ve sağlık ekipleri olağanüstü hal durumundaydı. Cuma gecesi 44 bin 758 polis, 2 bin 231 jandarma ve 167 Sahil Güvenlik personeli görev yaptı. Gezi Parkı’na konulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) aracından MOBESE kameraları saniye saniye takip edildi.

YILIN İLK GÜNÜNE DOĞU -27’DE, ANTALYA DENİZDE GİRDİ

2022’nin ilk günü Türkiye adeta 4 mevsimi yaşadı. Doğu buzlar ülkesi, güney ise tropikal kıyılar gibiydi. Ağrı’da eksi 27 dereceyle soğuk zirve yaptı, Erzurum ve Erzincan gibi şehirler de karlar altındaydı. Güneşli ve ışıl ışıl bir havaya uyanan Antalyalılar ise soluğu ünlü Konyaaltı Plajı’nda aldı. Kimi sadece güneşlenmekle yetinirken, kimi kendini dalgalara attı. (DHA / İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar