Bingöl Karlıova'da silikozis hastalığından 26. ölüm

Bingöl Karlıova'da silikozis hastalığından 26. ölüm
Silikozis hastalığı nedeniyle Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ölenlerin sayısı 26'ya Türkiye genelinde ise 74'e yükseldi. Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde, silikozise yakalanan 70'e yakın hasta olduğu da belirtildi.

O ilçede silikozis hastalığından 26. ölüm

İstanbul'da, 1990-2000’li yıllar arasında 'merdiven altı' diye tabir edilen kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra silikozis denilen akciğer hastalığına yakalanan işçilerden Ercan Akyürek, tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

İLÇEDE SİLİKOZİS'TEN 26. ÖLÜM

Akyürek'in de ölümüyle, silikozis hastalığından Bingöl'ün Karlıova ilçesinden hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya, Türkiye genelinde ise 74'e yükseldi. 

7 yıl önce de aynı hastalıktan kardeşi Emrah'ı da kaybeden Ercan Akyürek'in cenazesi hastanede yapılan otopsinin ardından Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde toprağa verildi.

70 SİLİKOZİS HASTASI VAR

Taşlıçay köyünde 70'e yakın silikozis hastasının olduğunu ifade eden köy muhtarı Fikret Oral, "Yıllardır köy halkı olarak bu hastalıkla mücadele ediyoruz. 1990'lı yıllarda ailelerini geçindirmek için bu atölyelerde çalışan gençlerimiz bu hastalığa yakalandı. Köyümüzde 70 silikozis hastası var ve birçoğu solunum makinesinden destek alıyor. Kış aylarında yollarımız kapandığı zaman en azında sağlık ocağında tedavi olabilsinler" dedi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar