Bina bu haldeyken derse çağrıldılar!

Bina bu haldeyken derse çağrıldılar!
İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa) Veteriner Fakültesi öğrencileri, 5.8 büyüklüğündeki İstanbul depreminde ciddi hasar gören binada derse çağrıldı.

Büyük bir kesimi heyelan bölgesi içinde bulunan ve zayıf zemini nedeniyle deprem konusunda İstanbul'un riskli yerlerinden olan Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa) Veteriner Fakültesi binası 26 Eylül'de meydana gelen 5.8'lik depremde ciddi hasar gördü.

Okul yönetimi, duvarlarında ve kolonlarında derin çatlaklar oluşan, sıvaları dökülen ve paslı inşaat demirleri ortaya çıkan binada pazartesi günü dersbaşı yapma kararı aldı.

Binanın durumu nedeniyle can güvenliklerinden endişe eden öğrenciler, karara tepki gösterdi.

Sosyal medyada #İÜChasartespit etiketiyle kampanya başlatan öğrenciler, okulda hâlâ kapsamlı bir hasar tespit çalışması yapılmadığını ifade ettiler.

Evrensel gazetesinin haberine göre herhangi bir yıkımda laboratuvarlarda bulunan kimyasal yanıcı ve patlayıcı maddelerin oluşturacağı hasarın tüm yerleşkeyi etkileyeceğini belirten öğrenciler, en küçük sarsıntıda yıkılacak gibi görünen binada eğitim öğretimin sürmesinin ölüme davetiye çıkarmak olduğunu söyledi.

YERLEŞKE,1999 DEPREMİNDE AĞIR HASAR GÖRMÜŞTÜ

İstanbul Üniversitesinin web sitesinde yer alan bilgilere göre binanın deprem geçmişi şöyle:

"Uzun süren bir inşa sürecinden sonra yeni yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Veteriner Fakültesi binalarına 1986-87 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında taşınma işlemi gerçekleştirilmiş ve fakülte büyük bir törenle yeniden açılarak eğitim-öğretim faaliyetlerini İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü bünyesinde sürdürmeye başlamıştır. Büyük Marmara depreminde ağır hasar gören Veteriner Fakültesi binalarındaki Anabilim Dalları, klinik binalarına taşınmış ve 1999-2001 yılları arasında bu olumsuz koşullar altında hizmet verilmeye devam edilmiştir. Veteriner Fakültesi binaları 2001 yılında bir törenle tekrar hizmete girmiştir. Günümüzde eğitim öğretim ve araştırma hizmetleri bu binalarda sürdürülmektedir. "

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar