Bill Gates salgın konusunda uyarıda bulundu

Bill Gates salgın konusunda uyarıda bulundu
Korona virüs salgınına dünyanın hazırlıksız yakalandığını belirten Gates, yeni pandemilerin önüne geçilmesi için tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Bill Gates'ten yeni salgın uyarısı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyayı yeni salgınlara karşı hazırlıklı olması konusunda uyardı. "Hepimiz korona virüsten önceki duruma dönmek istiyoruz." diyen Gates, ancak asla geri dönmemeyi umduğu konuyu "pandemiler konusundaki rahatlığımız" şeklinde ifade etti.

"BİR SONRAKİ SALGININ..."

Koronavirüsle mücadele çabalarına destek veren Gates, bu virüsün son pandemi olmayabileceğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Bir sonraki salgının grip mi, koronavirüs mü yoksa daha önce hiç görmediğimiz yeni bir hastalık mı olacağını bilmiyoruz. Dünya bunu önlemek için adımlar atmadıkça, bir sonraki salgının tehdidi her zaman olacak."

 

"DÜNYA BAŞARISIZ OLDU"

Gates, bulaşıcı hastalıkla ilgili salgınların önüne geçebileceklerini ve bunun "iyi haber" olduğunu kaydetti. Dünyanın birçok yönden korona virüse karşı hazırlanmakta başarısız olduğunu belirten Bill Gates, geçmiş salgınlara yanıt olarak alınan önlemlerden yararlandıklarını aktardı.

Gates, görüşlerini şöyle sürdürdü:

"PANDEMİYE HAZIRLIK CİDDİYE ALINMALI"

"Geçen yılın zorluklarının yeniden yaşanmasının önüne geçmek için, savaş tehdidinin ciddiye alındığı kadar pandemiye hazırlık da ciddiye alınmalıdır. Bir sonraki pandemiyi durdurmak için yılda on milyarlarca dolar harcamak gerekecek.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar