Bill Gates dünya liderlerini kınadı!

Bill Gates dünya liderlerini kınadı!
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Münih Güvenlik Konferansı'nda açıklamalarda korona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Amerikalı milyarder, erken aşamalarda korona virüsün yayılmasını önleyemedikleri için dünya liderlerini kınadı.

Bill Gates dünya liderlerini kınadı!

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, dün gerçekleşen Münih Güvenlik Konferansı'nda korona virüs salgını ile mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.    

"MÜTEVAZI ADIMLARIN ÖNCEDEN ATILMAMASI..."

Korona virüsün yayılmasını önleyemedikleri için dünya liderlerini kınayan Gates, "Bu salgını kontrol altına almak için gereken mütevazı adımların önceden atılmaması bir trajedidir" diye konuştu.  

"EŞİTSİZLİK HALA DRAMATİK BOYUTTA"

Gates, "Bu sebeple, trilyonlarca dolarlık zarar ve ölçülmesi zor diğer eksiklikler göz önüne alındığında, bunun bir daha asla yaşanmayacağından emin olmak için ihtiyacımız olan az sayıdaki milyarlarla yaptırım uygulamalıyız" ifadelerini kullandı. Korona virüse karşı geliştirilen aşının 'zafer' olduğunu belirten Gates, 'eşitsizliğin hala oldukça dramatik boyutta olduğunu' ifada ederek küresel olarak değerlendirilmesi gereken mevcut sorunların olduğunu vurguladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar