Bilinmeyen kodla ücretsiz Netflix veren sinsi uygulama ortaya çıktı

Bilinmeyen kodla ücretsiz Netflix veren sinsi uygulama ortaya çıktı
App Store, korsan içeriklere izin vermese de bazı uygulama geliştiricileri bu kuralı çiğnemek için kendi yöntemlerini geliştiriyor. Bugün bu ilginç yöntemlerden bir tanesi daha keşfedildi. Oldukça masum görünen bir uygulamadaki gizli kod, Netflix içeriklerine ücretsiz ulaşmayı sağlıyor.

App Store'daki uygulamaların korsan içerik bulundurmasına izin verilmese de sinsi bir geliştirici, ücretsiz Netflix sunmanın yolunu bulmuş.

Uygulama epey basit bir zar atma oyunu gibi görünüyor. Son derece basit bir yapıya sahip uygulamada birkaç menü ve bir de yardım alabilmek için arama çubuğu var. Amacı zar atmak olan bir uygulamadan ne tür bir yardım almamız gerektiği sorusu baştan güven kırıyor. Uygulamadaki arama çubuğuna “7777” yazıldığında ise işin aslı ortaya çıkıyor.

Bu tahmin edilmesi çok da zor olmayan gizli kod girildiğinde karşınıza korsan film ve dizi arşivi çıkmakta. Bu arşivden tüm Netflix içeriklerini ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz. Eğer uygulama, zar atma oyunu maskesine bürünmeseydi Apple korsan içeriğe izin vermeyecekti.

Bu durum fark edildikten sonra uygulama App Store’dan silindi. Bu durumdan Apple’ın kesinlikle bir ders çıkarması gerekiyor. Zira Netflix’in yüzbinlerce abonesi üyelik için para ödüyorken içeriklerin ücretsiz şekilde sunulması yasal bir sorun. App Store’da ya da Google Play Store’da hala gizli kodla el altından ücretsiz içerik sunan uygulamalar olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar