Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ercan Çalışkan

Ercan Çalışkan

İÇ SESİM

Bilin bakalım hangisi

"Artık kötü haber yazmak yok, iç karartmak yok, can sıkmak yok. Gir sosyal medyaya bul bir güzel haber; yaz, yorumla, ne yaparsan yap. Okurlarının içi şişti. Biraz rahatlasınlar." diye kendime bir fırça attım.

Hiç gecikmedim. Girdim YouTube''a. Buldum bir dinozor muhabbeti. Baktım 801 milyon dolarlık harcamayı, "Gösterilen dinozorlar benim değil. Bunlar eski dinozorlar. Benimkilerin gözleri ışıl ışıldı." diye savunuyor, dahası aldığı şeyin "dinazor" değil "dinozor" olduğunun farkında değil; "dinazor" deyip duruyor. Bu fikirden hoşlanmadım.

Şimdi bunu yazsam,

Kendini bu cümlelerle savunan, "Girin internete, aynen şöyle yazın; ''Dinazora ilgi gören çocuklar, en zeki çocuklar…'' diye yazın." diyerek "kötü cümle böyle kurulur" dersi veren adamın bilmem kaç yıl Ankara''da belediye başkanlığı yaptığını yazmam gerek,

Kendisi hakkında hazırlanan onlarca dosyanın İç İşleri Bakanlığı''ndan adli makamlara geçemediğinden söz etmem gerek,

Eski icraatlarından en akılda kalanın Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu kavşağa kol saati diktirmek olduğunu vurgulamam gerek...

Haa bir de "gözlerin ışıltısı" kısmı var ki burası da ayrı bir yarayı kanatacak…

Bunları yazsam okurlarımın içi daha da şişmeyecek mi?

İşte bu analizden sonra "dinazor", (Bak benim de dilim alıştı, hemen değiştireyim.) pardon "dinozor" konusunu kapattım.

Devam ettim gezinmeye…

Bir de baktım ortalık alt üst… YouTube KPSS ile kaynıyor, Twitter ve Facebook da öyle. Bu ne dedim. Belki buradan güzel, içimizi rahatlatacak bir şeyler çıkar mı diye daldım deryalara…

Dalmaz olaydım. Yine bir vukuat. Soruların çalındığı ayyuka çıkmış. Tepkiler dağlar gibi… Uzun süredir, ilk defa üst düzey bir görevli "görevden affını" istememiş; apaçık, net bir biçimde "görevden alınmış."

Bu çalma, görevden alma konusunda öyle dedikodular dolaşıyor ki ortalıkta, bunları yazsam cadı kazanına ben de düşmüş olacağım.

Buradan hareketle "2002''de ilkokula başlayan bir öğrenciden bu yıl üniversite sınavına giren öğrenciye kadar istisnasız tüm öğrencilerin aynı sistemle liseyi bitiremediği" bir eğitim anlayışı ile ilgili olarak ve bunun yansıması olan KPSS ile ilgili olarak ve sonrasında milyonlarca kişinin hakkının yendiği "mülakat" uygulaması hakkında yazsam ve desem ki "Sadece bu durum bile bu ülke için yapılmış en büyük kötülüklerdendir."

Al sana bir sürü iç karartan haber…Hani ben gülen, güldüren, güzel bir şey bulacaktım.

Bu konuyu da kapattım.

Derken bir habere rastladım.

Sayın Nebati demiş ki:

"Yabancı bir Bakan bana, ''Sizin enflasyon çok yüksek.'' dedi ben de ''Doğru!'' dedim. ''Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10''luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.'' dedim"

Dürüstlüğü görüyor musunuz? Hani Avrupa bizi kıskanıyordu?

Ve son olarak Sayın Nureddin Nebati,

"Türk Lirası enflasyonun altında gittiği için Türk Lirası reel olarak değer kazanıyor." dedi.

Anlayan beri gelsin.

Bu mu güzel haber diye kızdım kendime, bunu yazacağına bir türlü sekseni bulmayan TÜİK''in %79,6''lık enflasyonunu yaz, var mı inanan diye oylama yap.

***

İyi de Sayın Nebati de güldüremedi. Ne demişler: "Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz!"

Devam araştırmaya…

Ve buldum… Buldum işte, haber bu! Ben bu habere çok güldüm.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Petshopların Kasaplar Odası''na bağlandığını açıkladı:

"Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak."

Petshop nedir, biliyorsunuz, değil mi: Evcil hayvanlar ve ihtiyaçlarının satıldığı dükkân…

Evcil hayvanla kasap arasındaki bağı ilk bulan zeki bürokratımız kim ki?

İster inanın ister inanmayın. Bunu bile savunanlar var bu ülkede. Hem de koskocaman bir de unvanı var.

Bakın, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, kararla ilgili neler demiş: "… bundan önce çiçekçiler alt grubuna üyelerdi, şimdi de bir kısmını Kasaplar Odası''na bağlamışlar. Kulağa çok uygun gelmiyor ama yine de hayvan sağlığı ile ilgili önemli ürünler satılıyor burada."

Kusura bakmayın, sinirleri en az zıplatacak haber olarak bunu bulabildim.

Bir de tam bitirirken şuna rastladım ve çok güldüm. Belki sizi de güldürür:

Dünyada, son bir yılda doğal gaza %570 zam yaparak "enflasyonu tek haneye düşürme" hedefi koyan ülke sayısı sadece bir: Rakamla 1, yazıyla yine "bir".

Bilin bakalım hangi ülke

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları