Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara açıkladı! İşte maskeleri atacağımız tarih

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara açıkladı! İşte maskeleri atacağımız tarih
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, toplumun yüzde 60'ının aşılanması halinde Türkiye'de maskesiz hayata geçilebileceğimiz tarihi açıkladı.  

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara katıldığı bir televizyon programında, nüfusun yüzde 60'ına Kovid-19 aşısı uygulanması halinde Türkiye'nin rahatlamaya başlayacağını ifade etti. 

Prof. Dr. Kara, aşılama oranının yüzde 70-80'lere ulaşması halinde ise normale dönüşün daha da hızlı olacağını açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, maskesiz hayata geçiş için aylar kaldığını ileri sürdü. Prof. Kara, her şeyin olumlu seyretmesi söz konusu olursa, kaba bir hesapla Türkiye'nin yüzde 60 aşılama oranına nisan-mayıs aylarında ulaşabileceği öngördüğünü söyledi.

"TEMMUZ AYI GİBİ..."

Prof. Dr. Kara, bu tablonun her şeyin olumlu gitmesi durumunda geçerli olduğuna dikkat çekerek, Temmuz ayı gibi de maskesiz sokağa çıkmanın mümkün olabileceğini ifade etti. 

Ateş Kara, dünyadaki aşılamanın yüzde 60 oranına ulaşmasının bir anda mümkün görünmediğini belirterek, bir sonraki yıl kasım, aralık gibi tekrar maske takmak zorunda kalabileceğimize de dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN 328 MİLYON DOZ AŞIYA İHTİYACI VAR

Öte yandan, aşıda Türkiye'nin tercihi 50 milyon dozla Çin'de üretilen CoronaVac oldu. Faz3 sonuçları açıklanmayan ve gelişmiş ülkelerin tercih etmediği aşının alınması ‘alternatifsiz olmaz’ eleştirilerine yol açtı. Türkiye'nin 50 milyon doz aşı dışında başka herhangi bir anlaşması olmaması uzmanları kaygılandırıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin yılda 328 milyon doz aşıya ihtiyacı olduğunu, fakat Çin'le yapılan 50 milyon dozluk anlaşmanın dışında bir anlaşmanın olmamasının kaygı verici olduğunu belirtiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar