Bilim insanları korona virüse karşı çözümü açıkladı

Bilim insanları korona virüse karşı çözümü açıkladı
Korona virüs hasta sayılarının patladığı İngiltere’de çalışma gerçekleştiren bilim insanları, yetkililere yoğurt, ekmek ve süt gibi temel gıda ürünlerine D vitamini enjekte etmeleri çağrısında bulundu.

İngiliz bilim insanları korona virüse karşı müthiş bir çözüm önerisini kamuoyuna duyurdu. Dr Gareth Davies öncülüğünde toplanan bir grup bilim insanı, İngiltere nüfusunun yarısında D vitamini eksikliği olduğunu ve hükümetin vatandaşlara D vitamini takviyesi almaları yönündeki tavsiyesinin toplumda karşılık bulmadığını belirtti. Bazı araştırmalara göre, D vitamini eksikliği korona virüs kapma riskini ve Covid-19 hastalığının bazı etkilerini artırıyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, İspanya'da geçen hafta yapılan açıklamada, araştırmacıların hastaneye kaldırılan 216 Covid-19 hastasının yüzde 82'sinin kanında D vitamini oranının düşük olduğu sonucuna ulaştığı aktarılmıştı. Ancak bilim dünyası D vitamini ile Covid-19 arasında net bir bağ olduğunda hemfikir değil. Bazı araştırmalar D vitamininin Covid-19, grip ya da solunum yolu hastalıklarında etkisi olmadığını gösteriyor.

D vitamini eksikliği çocuklarda raşitizmde, yetişkinlerde ise kemik yumuşamasına (osteomalasi) neden olabiliyor. Ciddi miktarda D vitamini eksikliği ise çocuklarda, felç ve kalp yetmezliğine yol açabilen hipokalsemiye neden olabiliyor.

Kaynak: Guardian- BBC Türkçe 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar