Bilgilerimiz güvende değil!

Bilgilerimiz güvende değil!
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan birçok skandal verilerimizin teknoloji firmalarının elinde güvende olmadığını ve bu güvensizliği giderecek yasal düzenlemelerin eksikliğini ortaya koydu.

Bilgilerimiz güvende değil!

Dijital hakları savunmayı amaçlayan Access Now kuruluşunun genel danışmanı Peter Micek elde dilen verilere göre 2016’dan beri şeffaflık raporlarında ciddi bir durgunluk yaşandığını belirtiyor. Örneğin Hava alanlarında, spor stadyumlarında ve diğer mekanlarda hızlandırılmış taramalar satan biyometrik güvenlik firması Clear’ın mahremiyet politikası hukukçular tarafından belli belirsiz olmakla suçlanıyor. Maddeler arasında yer alan ‘’Hükümetin taleplerine cevap olarak kullanıcıların verileri paylaşılabilir’’ ibaresi bilgilerin kolaylıkla üçüncü kişilerle paylaşılmasının önünü açabileceği düşünülüyor.

Özel ödeme platformu PayPal’ın da içinde bulunduğu EFF ise 2012 yılında kurulmuş olmasına rağmen hala bir şeffaflık raporu yayınlamadı. Şeffaflık raporu hazırlamayı reddeden şirketlerin yanı sıra birçok internet devi var olan politikalarını daha da opak hale getirmek için çalışıyor. Amazon temmuz ayındaki açıklamasında mahkeme emri olmadığı takdirde kullanıcıların envanterlerini arşivlerinden kaldırmayacağını duyurdu. Amerikan Kurumsal Enstitüsü’nden Jim Harper ‘’Şeffaflık raporlarının kamuoyu baskısı olmadığı sürece zaman içinde azaldığını göreceğiz’’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar