Bilgiler sızdırıldı, Facebook kullanıcılarına büyük şok! Milyonlarca Türk vatandaşı da var

Bilgiler sızdırıldı, Facebook kullanıcılarına büyük şok! Milyonlarca Türk vatandaşı da var
Facebook, üzerinden 533 milyon kullanıcının telefon numaraları ile birlikte kişisel verileri hackerlar tarafından çalındı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk vatandaşın olduğu belirtildi.

Bir süredir skandallar ile gündeme gelen Facebook, bu kez de hack skandalına imza attı. Bir web sitesinde 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri ücretsiz yayınlandı.

Yayınlanan kişisel bilgiler ülkelere göre ayrılmış. 32 milyon ABD, 11 milyon İngiltere ve 6 milyon Hindistan başta olmak üzere 106 ülkeden 533 milyon kullanıcının verisi yer alıyor. 19.638.821 Türk kullanıcının bilgileri de yayınlanan veritabanında bulunuyor.

Telefon numarası, doğum yeri ve tarihi, Facebook ID numarası ve e-posta gibi kişisel bilgilerin yer aldığı sızıntıyı kontrol eden Insider, birkaç kaydı doğruladıklarını açıkladı.

Siber istihbarat firması Hudson Rock’ın CTO’su Alon Gal, "Yayınlanan sızıntı nedeniyle sosyal mühendislik saldırıları artacak. Ayrıca birçok kişinin bu sızıntılar nedeniyle hackleneceğini veya maddi zarara uğrayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgilerin ücretsiz yayınlandığını belirten Alon Gal, ”Görünüşe göre Facebook, bilgileri sızdırılan kullanıcılar ile ilgili yardımcı olamayacak. Ancak şirketin olası dolandırıcılık ve hack girişimleri için kullanıcıları uyarması gerekiyor” dedi.

face1.jpgface2.jpg

OCAK AYINDA DA AYNISI OLMUŞTU

Ocak ayında aynı web sitesinde Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerini sızdırmaya yarayan yazılımın satışa çıkarıldığı tespit edildi.

Ücretsiz olarak yayınlanan bilgiler, 2019 yılında Facebook açığından yararlanarak sızıdırılan bilgileri akıllara getirdi. Facebook, her ne kadar açığı kapattıklarını açıklasa da bazı analistler, yayınlanan bilgilerin 2019 yılındakine benzer bir güvenlik açığıyla elde edildiğini düşünüyor.

HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Henüz Facebook yetkililerinden resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: HaberGlobal

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar