Bilecik’te 18 aydır inşaatı süren Köprülü Kavşak bu ay açılacak

Bilecik’te 18 aydır inşaatı süren Köprülü Kavşak bu ay açılacak
Bilecik kent merkezinin giriş çıkışında trafiğe rahatlatacak olan ve inşaatına başlandığında 4 ayda biteceği söylenerek 18 aydır inşaat çalışmaları süren Köprülü Kavşak Projesi bu ay tamamlanacak.

GÜNBOYU / SERHAT KAYA

Karayolları tarafından 20 Ocak 2021 günü çalışmalara başlanan ve o yıl mayıs ayında açıklaması planlanan Bozüyük-Bilecik-Mekece-Adapazarı kara yolunun Bilecik ayrımı köprülü kavşağının Haziran ayında açılacağı öğrenildi.

Konu hakkında açıklama yapan AKP Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik’te yapımı sona yaklaşan köprülü kavşak projesinin ilk etabı olan Bilecik-İstanbul şeridinin bayram öncesi trafiğe açıldığı belirtti.

Yıldırım, "Şehrimizin istasyon girişi tüm bağlantı yolları ile birlikte Haziran ayının son günlerinde açılmış olacak. Temmuz ayı içerisinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu şehrimize ziyaretleri esnasında açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Yenişehir yolunda da çalışmalar devam etmektedir. Bu yolu da bitirmek bize nasip olacak inşallah." dedi.

Diğer yandan Bilecik - Bozüyük arasında başlayan yol bakım çalışmaları nedeni ile Bilecik yol ayrımından şelale rampalarına kadar olan kısımda yolun tek şeritten ilerlemesi özellikle geceleri sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yama çalışmaları başlayan yollarında yapımının üzerinden çok fazla bir zaman geçmemiş olmasına rağmen her sene yama çalışması nedeni ile ulaşıma kapanıyor olması bu yolu sürekli kullanan sürücülerin tepkisine neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar