Biden seçildikten sonra ilk kez Erdoğan'la konuştu

Biden seçildikten sonra ilk kez Erdoğan'la konuştu
ABD Başkanı Biden ile Erdoğan arasındaki ilk temas telefonla gerçekleşti. Biden'ın yapılan görüşmede yapıcı ikili ilişki vurgusu yaptığı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmeyle ilgili aktarılan ilk bilgi iki ismin de yapıcı ilişki vurgusu oldu.     

Beyaz Saray: Erdoğan ile Biden, ikili ve bölgesel konuları ele almak üzere haziran ayındaki NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma konusunda anlaştı. Biden, Erdoğan ile görüşmesinde, iş birliğinin genişletilmesi, anlaşmazlıkların etkili yönetimi ve yapıcı ikili ilişki vurgusu yaptı.       

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

İki lider, telefonda Türkiye ABD ilişkileriyle ilgili konuları konuşurken, gündemdeki Biden’ın Ermenilerin istediği “soykırım” ifadesi kullanıp kullanılmayacağına dair bir diyalogun geçip geçmediği açıklanmadı.   

İŞBİRLİĞİ ALANLARI GENİŞLETİLSİN VURGUSU 

İlk açıklamayı yapan Beyaz Saray, Erdoğan ile Biden’ın Haziran ayındaki NATO toplantısında yüz yüze görüşmek üzere anlaştığını iletti. Görüşmede, yapıcı ilişkiler kurulması ifade edilirken, işbirliği alanlarının da karşılıklı genişletme isteği belirtildi. Ancak görüşmenin hemen ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un yarın 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıdıklarını açıklayacaklarını duyurdu. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar