Beyaz TV'den Fatih Portakal ve Can Ataklı'ya ceza iddiası

Beyaz TV'den Fatih Portakal ve Can Ataklı'ya ceza iddiası
Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” isimli sabah programını sunan Tahir Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle RTÜK'ün gazeteci Fatih Portakal ve Can Ataklı’ya ağır cezalar vermeye hazırlandığını iddia etti.

Oda Tv’nin haberine göre eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a ve Tele 1’de “Gün Başlıyor” programını sunan Can Ataklı’ya RTÜK tarafından ceza verileceği iddia edildi.

Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” isimli sabah programını sunan Tahir Sarıkaya, “RTÜK’ten, çok sağlam bir kaynağımdan aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek Portakal’ın, Libya’ya giden Türk askerleri ile ilgili yorumu nedeniyle çarşamba günü Fox TV’ye ağır bir para cezası geleceğini ileri sürdü.

RTÜK’ün Can Ataklı’ya da beş program kapatma cezası vereceğini öne süren Sarıkaya, kapatma gerekçesinin Ataklı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı bir yorum olduğunu iddia etti.

PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

FOX TV ana haber sunucusu Portakal 7 Ocak’taki yayınında, “Türkiye’nin gidiş sebebi belli zaten. Bırakın siz onu; Libya’da ezilenler var, Hafter darbeci, yok orada demokrasi,  insan hakları özgürlük… Türkiye’nin neden gittiği belli zaten” demişti. 

Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme nedeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından petrol ve doğalgaz ihtiyacı olarak açıklandığını hatırlatan Portakal, “Karşılıklı bir anlaşma ve siyasi bir karar sonucunda gönderebilirsiniz ama anlaşmanın içeriği belli doğalgaz ve petrol. Türkiye de bu konuma geldi. Yani emperyalistleri biz niçin eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar diye. İşte cumhurbaşkanı da dün bunu söylüyor” demişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar