Beyaz Saray'da aşı zirvesi!

Beyaz Saray'da aşı zirvesi!
ABD'nin korona virüsüne karşı aşı geliştirme politikalarının başdanışmanı Moncef Slaoui, bu ay yapılacak ilk aşı uygulaması öncesinde Başkan Joe Biden'ın ekibiyle görüşeceklerini açıkladı.

Korona virüsü aşısının geliştirilmesi, üretimi ve dağıtımını hızlandırmak için kurulan ABD hükümetinin Warp Speed Operasyonu başdanışmanı Moncef Slaoui, Trump yönetiminin aşı dağıtım planını geçen hafta eleştiren Biden ile henüz herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi. Slaoui, CBS’e yaptığı açıklamada, “Dört gözle bekliyoruz çünkü gerçekten her şey çok düzgün planlandı” dedi.

'AŞININ DAĞITIMI PAHALI VE ZOR BİR SÜREÇ' 

Aşının dağıtımını pahalı ve zor bir süreç olarak niteleyen Biden, cuma günü yaptığı açıklamada ekibinin henüz Trump yönetiminden aşının dağıtımına dair ayrıntılı bir taslak görmediğini belirtmişti. Slaoui, hükümetin planının eyalet sağlık kurumlarının aşıyı dağıtmasına bağlı olduğunu söyledi. Slaoui, “Plan var ve her şeyi detaylıca açıklayacağımıza güveniyorum. Umarım yeni geçiş ekibi sürecin iyi planlandığını anlayacak” dedi.

GÜNLÜK ÖLÜM SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ 

Korona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de vaka sayıları ve ölümler neredeyse her gün yeni rekorlar kırıyor. Günlük ölüm sayısı 2 bini geçerken, Reuters hesaplamalarına göre salgının başından bu yana 281 binden fazla ABD’li hayatını kaybetti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar