Beşiktaş'tan Galatasaray'a ağır gönderme 

Beşiktaş'tan Galatasaray'a ağır gönderme 
Beşiktaş Kulübü, Süper Lig'in 40. haftasında 8 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray ile Türk Telekom Stadı'nda oynanacak derbi maç sonrası şampiyonluğunu ilan etmesi halinde kupayı sarı-kırmızılı takımın sahasında kaldırmak için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuruda bulunacağı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Süper Lig 2020-21 sezonunun bitimine üç hafta kala 81 puanla lider konumda bulunan Futbol A Takımımızın, ligin 40. haftasında Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray ile oynayacağı maçın sonunda ortaya çıkacak puan durumuna göre şampiyonluğunu ilan etmesi halinde şampiyonluk kupasını Türk Telekom Stadı'nda kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunacağımız şeklinde basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Ligin henüz bitmediğine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Camiamızın şu anda en büyük beklentisi, başarılı performansıyla haklı bir şekilde ligin zirvesinde yer alan Futbol A Takımımızın bir an evvel şampiyonluğunu ilan ederek milyonlarca sevenini bir kez daha gururlandırmasıdır. 

"118 YILLIK GELENEKLE SAYGISIZLIK YAPMAYIZ"

118 yılık şerefli mazimizden aldığımız Beşiktaşlılık duruşumuzun bir gereği olarak hiçbir rakibimize asla saygısızlık yapmayız. Beşiktaşımız şampiyonluğun en büyük adayıdır ancak lig henüz bitmemiştir. Oynanacak üç maçımız daha vardır. Şampiyon olduğumuz vakit, kupamızı hak ettiğimiz şekilde ve hak ettiğimiz yerde kaldırmak en doğal hakkımızdır."

GALATASARAY FENERBAHÇE'NİN STADI'NDA KUPA KALDIRMIŞTI 

12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe ile çıktığı maçtan şampiyon olarak ayrılan Galatasaray kupayı Fenerbahçe stadında kaldırmaya çalışınca tartışma çıkmıştı. 

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yöneticileri ile bir toplantı yapmış, toplantının ardından TFF'nin 'kupayı başka bir yerde verelim' teklifi Galatasaray tarafından kabul görmemişti. 

Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" demişti

3 saatlik kriz dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşılmış ve Galatasaray şampiyonluk kupasını Fenerbahçe stadında kaldırmıştı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar