Beşiktaş zirveyi iyi savunuyor

Beşiktaş zirveyi iyi savunuyor
Lider Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 23. haftalar itibarıyla son 7 sezonun en iyi savunmasını yaptı.

Beşiktaş zirveyi iyi savunuyor

Spor Toto Süper Lig'de evinde Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen ve puan farkıyla liderliğini sürdüren Beşiktaş, bu sezon savunmasıyla dikkati çekiyor.

Ligde şu ana dek 45 gol atan ve 18 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, 23. hafta performansı dikkate alındığında teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son 7 sezonun en iyi savunma performansını ortaya koydu.

Beşiktaş, bu 7 sezonluk savunma performansında 4 kez 22'şer gol yedi ve 0,9 ortalama yakaladı. Son 7 sezonluk bölümdeki en çok golü 2012-2013'te yiyen ve 1,4 ortalama tutturan siyah-beyazlılar, 2010-2011'de ise 27 golle 1,1 oranında kaldı.

Beşiktaş, bu sezon ise bu oranı 0,7'ye düşürdü.

Son 3 maçta sadece bir gol yedi 

Siyah-beyazlı takım, arkasındaki takımlarla puan farkını açtığı son haftalarda savunmasıyla dikkati çekti.

Son maçlarda attığı gol sayısı azalan Beşiktaş, iyi savunma yaparak bu eksiğini gidermeyi başardı. 20. haftaya kadar attığı 40 golle 2 ortalama yakalayan siyah-beyazlı takım, 23. hafta sonunda 45 gole ulaştı ancak ortalaması 1,9'a düştü. Ligin 20. haftasına kadar 17 gol yiyen ve 0,8 oran yakalayan Beşiktaş, son 3 haftada iyi savunma yaparak sonuca gitti. Geride kalan 3 maçta sadece bir gol yiyen ve 23. hafta sonunda kalesinde gördüğü gol sayısı 18'e çıkan siyah-beyazlı takım, oranı da 0,7'e düşürdü.

Güneş ile geçen sezon hücum bu sezon savunma

Genelde takımlarına oynattığı hücum futboluyla beğeni toplayan Şenol Güneş, bu sezon takımının savunmadaki performansıyla adından söz ettiriyor.

Halen ligin en golcü takımı konumunda bulunan siyah-beyazlı ekip, şampiyon olduğu geçen sezona göre 2016-2017'de 23. haftalar itibarıyla daha az gol attı.

Geçen sezon 23. haftaya kadar 51 gol atan Beşiktaş, kalesinde 22 gol görmüştü. Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bu sezonki 23 lig maçında 45 kez fileleri havalandırırken, 18 gol yedi. 

Savunma hücuma da katkı veriyor 

Beşiktaş'ta son haftalarda savunma oyuncuları da gole katkı vermeyi başardı.

Son 3 maçta 5 gol atan siyah-beyazlılarda bunların ikisi savunma oyuncularının ayağından geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar