Beşiktaş uzatmalarda hayata döndü

Beşiktaş uzatmalarda hayata döndü
Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride kapatan siyah beyazlılar maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Süper Lig'de 31. hafta maçında Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürmek isteyen Beşiktaş ile alt sıralarla arasındaki farkı açma hedefinde olan Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Beşiktaş öne geçip, geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmayı başardı. Beşiktaş'ın gollerini 7. dakikada Tyler Boyd, 49. dakikada Kevin-Prince Boateng ve 90. dakikada Güven Yalçın kaydetti. Kasımpaşa'nın golleri 21 ve 29. dakikada Fode Koita'dan geldi.

Beşiktaş'ta ilk yarıda sakatlanan Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hem hücumda hem de ileri uçta iki önemli ismini kaybeden Beşiktaş, zaman zaman sıkıntılı anlar yaşamasına rağmen galibiyete ulaştı.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 53 yapan Beşiktaş, 52 puanlı Galatasaray'ı geride bıraktı. Kasımpaşa 36 puanda kaldı.

Süper Lig'de 13 Temmuz Pazertesi günü Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'a konuk olacak. Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ'TAN ERKEN BİR GOL

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, erken bir golle Kasımpaşa karşısında öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Caner Erkin'in yerden ortasında altıpas içinde arka direkteki Boyd, bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve siyah-beyazlılar büyük sevinç yaşadı.

FODE KOITA'DAN ARKA ARKAYA GOLLER

Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın oyundan çıkmasının ardından ileride top tutamadı ve siyah-beyazlılar, kalesinde çok fazla pozisyon vermeye başladı. Kasımpaşa'nın süratli oyuncusu Fode Koita, Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatırken, arka arkaya goller buldu. Maçta dakikalar 21'i gösterdiğinde Tirpan'ın ceza sahasına uzun pasında Thiam'ın kafayla indirdiği topu, altıpas gerisindeki Koita ağlarla buluşturdu. Karşılaşmanın 29. dakikasında Beşiktaş yarı alanının ortasında aldığı topla sol çaprazdan ceza sahasına giren Koita'nın vuruşunda yakın direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti ve Kasımpaşa 2-1 öne geçti. Koita, Beşiktaş'a karşı son 3 maçında 4. gol atarken, bu sezon Süper Lig'de 10. golüne ulaştı.

LENS ORTALADI, BOATENG ATTI

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 2-1 geride kapattıktan sonra ikinci yarıya oldukça istekli başladı. Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ilk düğün ardından Kasımpaşa kalesine akın ederken, konuk ekip savunmada zor anlar yaşadı. Maçta dakikalar 49'u gösterdiğinde, Lens'in sağ kanattan yaptığı ortayı kale önünde tamamlayan Boateng skora dengeye getirdi. Boateng, Beşiktaş formasıyla 3. golünü de (Gaziantep FK, Trabzonspor, Kasımpaşa) Dolmabahçe'de atmıştı oldu.

GÜVEN YALÇIN GALİBİYETİ GETİRDİ

Beraberlik golünden sonra son ana kadar galibiyet golü arayan Beşiktaş, 90. dakikada aradığı golü buldu. Victor Ruiz'in sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte çok iyi bir kafa vuruşu yapan Güven'in şutu ağlarla buluştu. Burak Yılmaz'ın yerine oyuna giren Güven Yalçın attığı golle Beşiktaş'a galibiyeti getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar