Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı 0-1 bitti

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı 0-1 bitti
Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş ile Gençlerbirliği karşılaştı. Siyah beyazlılar, 8. dakikada Stancu'nun golüyle 1-0 mağlup oldu ve üst üste 2. mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş Gençlerbirliği maçı bitti

Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş ile Gençlerbirliği karşılaşıyor. Gençlerbirliği, Stancu'nun 8. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Sezonun geride kalan 3 haftasında bir galibiyet,  bir beraberlik ve bir mağlubiyet alıp, 3.haftayı 4 puanla kapatan Beşiktaş, Vodafone Park'ta Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş ile Gençlerbirliği karşılaşıyor.

Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş kendi sahasında Gençlerbirliği’ni konuk ediyor. Geçen hafta deplasmanda Konyaspor’a 4-1 mağlup olan siyah beyazlılar, Ankara ekibi karşısında moral arıyor.

İŞTE 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Necip, Montero, Welinton, Rıdvan, Josef, Atiba, Dorukhan, Gökhan, Boyd, Aboubakar

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Toure, Diego, Polomat, Piris, Berat, Sefa, Furman, Candeias, Stancu

MAÇ BAŞLADI

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk dakikalarında topa sahip olsa da Genölerbilriği'nin baskısı nedeniyle kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı. 

Maçın 8. dakikasında Gençlerbirliği öne geçti. Furman'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında bomboş yükselen Stancu'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu.

Gençlerbilriği'nin golüne engel olamayan Beşiktaş, geçen dakikalarda Gençlerbilirği savunmasında boşluk bulup istediği atakları yakalayamadı.

14. dakikada Gökhan Töre'nin kullandığı serbest vuruşta top kimseye dokunmadan dışarı çıktı. Pozisyonun devamında kaleci Nordfeldt'in uzun topuyla bululan Sefa dar açıda topu ortaya çevirdi ama Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. 

19. dakikada Gençlerbilirği net bir pozisyon yakaladı.  Candeias'ın uzaktan vuruşunu kaleci Ersin kurtardı.

Karşılaşmada geçen 24 dakika boyunca topa daha fazla oynayan taraf Beşiktaş olsa da siyah beyazlılar net bir atak geliştiremedi. Gençlerbirliği ise geride bekleyerek Beşiktaş savunmasındaki golşuklardan yararlanıp kontra atağa çıkmaya çalışıyor: 

31. dakikada Beşiktaş uzun süre rakip yarı sahada kaldı, ama boşluk bulamayınca Montero kalecisi Ersin'e dönmek zorunda kaldı.

35. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Aboubakar'ın vuruşu üst ağlarda kalırken yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

37. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Montero'nun kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 

Dakikalar 39'u gösterdiğinde Aboubakar'ın ara pasıyla hareketlenen Rıdvan bir anda ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Rıdvan'a, hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle, sarı kartını gösterdi. 

41. dakikada ceza sahası dışından Josef'in şutunu kaleci Nordfedt kornere çeldi.

Gençlerbirliği, 44. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Candeias'ın ceza sahasının sağ çaprazından içeri çevirdiği topu kaleci Ersin çeldi, ardından seken topu Sefa'dan önce Josef kornere gönderdi.

İlk yarının son anlarında  Beşiktaş, maçın başından bu yana bulduğu en net fırsatı değerlendiremedi. Josef'in ara pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre'nin vuruşunu kaleci Nordfeldt kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

50. dakikada Mensah'ın kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Welinton'un kafa vuruşu isabetli olmadı ve top üstten dışarı çıktı.

52. dakikada Candeias'ın kullandığı köşe vuruşu arka direkte Sefa'da kaldı, Sefa'nın ortasına Toure röveşata vuruş yapmayı denedi, ama şutunu Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

62. dakikada Beşiktaş'ta Aboubakar'ın ceza sahası içinden çektiği şut savunmadan geri döndü.

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Beşiktaş 2. gole çok yaklaştı.  Berat'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutunu kale çizgisinden Montero çıkardı.

65. dakikada Beşiktaş'ta Güven'in sol kanattan yaptığı ortasına hiçbir arkadaşı dokunamadı.

77. dakikada Mensah'ın kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Gençlerbirliği savunması uzaklaştırdı, ardından ceza yayı üzerinde topla buluşan Hasic'in vuruşu üstten auta gitti.

Bir dakika sonra ise Larin ceza sahasında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

81. dakikada kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahasında oluşan karambolü Gençlerbirliği savunması uzaklaştırdı.

83. dakikada Mensah'ın kullandığı köşe vuruşuna arka direkte Larin şutunu çekti ama vuruşu savunmadan geri döndü. Bir dakika sonra ise Rıdvan'ın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Larin kafayı vurdu, şutu kaleci Nordfeldt'in kucağında kaldı.

Beşiktaş, maçın son anlarında bir fırsatı değerlendiremedi. Rıdvan'ın sol kanattan verdiği orta şut karışımı pasında arka direkte topla buluşan Hasic'in şutu direkten geri döndü.

Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Ayrıntılar geliyor...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar