Berk Oktay: “Bu olay benim namus davamdır'

Berk Oktay: “Bu olay benim namus davamdır'
Uygunsuz fotoğrafları bir Instagram hesabı üzerinden paylaşılan Berk Oktay, boşanmak üzere olduğu eşine dava açtı.

“Bu olay benim namus davamdır'

Berk Oktay uygunsuz fotoğraflarının yayınlanmasından sorumlu tuttuğu eşine dava açtı. Merve Şarapçıoğlu hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

berk-oktay-sli-16-9-1576146536.jpg

Duruşma esnasında Merve Oktay sadece eşinin değil, kendisinin de mahrem fotoğraflarının paylaşıldığını söyleyerek kendini savundu. Sanık sandalyesinde yer almaktan rahatsız olduğunu dile getiren Merve Oktay, “Hakkımda bu iddiaların ortaya atıldığı günden bu yana sosyal medya üzerinden çoktan yargılanmış, suçu ispatlanmış ve mahkum edilmişçesine anılmaktayım. Bu durum beni ve beni bugüne getiren ailemin üzerinde etkisi katlanılması zor bir raddeye ulaşmıştır. Siber suç çeteleri ünlülere ait sosyal medya hesaplarını ele geçirerek hesaplarını geri vermek üzere onlardan para istiyordu. Bunlardan bir tanesi de Berk Oktay'dır. Ben de eşime yönelik suç teşkil eden bu eylemlerin faillerinin bir an önce yakalanması için kolluk kuvvetleriyle irtibata geçtim. Soruşturma sürecinde kolluk kuvvetlerine yardımcı oldum” dedi.

berk.jpg

''SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM''

Merve Oktay, “Kamuoyunda sanki yalnız Berk Oktay'ın mahremiyeti ifşa edilmiş gibi yansıtılmış ise de, bu davaya konu hesaplar üzerinden benim de şahsıma ait mahrem niteliğindeki fotoğraflar paylaşılmıştır. Hakkımda daha önce duymadığım küfürler edilmiştir. Benim Berk'in mahrem fotoğraflarını paylaşmakta herhangi bir çıkarım yoktur. Kamuoyu önünde tanınmış olan oyuncu eşim ile nişanlılığım ve evliliğim döneminde dahi hiçbir zaman şöhret peşinde olmadım. Magazinden uzak durmuş bir insan olarak kendimi ve ailemi küçük düşürmem söz konusu olamaz. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

berk-7.jpg

''HARD DİSKTE SAKLANAN FOTOĞRAFLARIMI PAYLAŞTI''

2017 yılında eşine boşanmak istediğini anlatan Berk Oktay, “Bunun devamında ortak bir düşman yaratılmak istendi. Kendi fotoğraflarını dahi yayınlamak üzere benim 19 yıllık emeğimin çöpe atılması göze alınarak böyle paylaşımlar yapıldı. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi benim de başıma böyle bir olay geldi. Merve hanım bende dahi olmayan fotoğrafları paylaştı. 7 yıl önce silindiğini zannettiğim ancak hard diskte saklanan fotoğraflarımı paylaştı. Ben söz konusu fotoğrafları nedeniyle topluma rezil oldum. İşimden olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldım. Suçu Merve hanımın işlediğinden kesinlikle eminim. Boşanmak istediğimi söylemem üzerine gözünü karartmış olması inanılmış şey değil. Kariyerimin bitmesini istedi. Ama olmadı. Umarım en ağır cezayı alır” dedi.

Ayrıca, “Bu olay benim namus davamdır. Adalete sonuna kadar güveniyorum. Her şeyden önce ilahi adalete güveniyorum” dedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar