Berat Albayrak'ın istifasının ardından Binali Yıldırım hakkında bomba iddia

Berat Albayrak'ın istifasının ardından Binali Yıldırım hakkında bomba iddia
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım'ın ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı olacağı iddia edildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından istifasının ardından çok konuşulacak iddia Reuters'ten geldi. 

Yapılan açıklamada Binali Yıldırım'ın ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı olabileceği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SÖZ KONUSU

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Albayrak’ın istifası ile ilgili bugün öğleden sonra bir açıklama yapılacağını söylediler. Yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği AKP MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

AKP’den bir yetkili de Albayrak’a istifasından sonra ulaşılamaması ve devir teslim yapacak isim olmadan istifa etmesinin parti içinde belirsizlik yarattığını belirtti.

TL DEĞER KAZANDI

TL’nin değerinin art arda yeni dip seviyeleri gördüğü, mevduatların dolara döndüğü ve TCMB’nin döviz rezervinin uzun bir dönemin dip seviyelerinde seyrettiği bir dönemde, bir yıldan biraz uzun bir süre önce TCMB başkanlığına atanan Murat Uysal’ın görevden alınarak Ağbal’ın atanması Albayrak’ın koordine ettiği ekonomi politikasına olan güvenin azaldığı şeklinde değerlendirildi.

TCMB başkanının görevden alınması ve Albayrak’ın istifasının ardından para ve maliye politikasında daha alışılagelmiş yöntemlerin kullanılacağı beklentisiyle TL bugün %4’ün üzerinde
değer kazandı.

AKP'LİLER ALBAYRAK'A ULAŞADI

Reuters’a bilgi veren bir AKP kaynağı istifasının ardından bugün sabahın erken saatlerine kadar Albayrak’a hâlâ ulaşılamamış olduğunu belirtirken, biri AKP’den olmak üzere iki kaynak istifa kabul edilse bile Albayrak’ın ardından yapılacak atama belirlenmeden açıklamış olmasının Erdoğan’ı zor durumda bıraktığını ve parti içi dengeyi bozduğunu ifade ettiler.

"ALBAYRAK CUMHURBAŞKANINA ZARAR VERDİ"

AKP’den üst düzey bir yetkili, istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceğini belirterek, “İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak’ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım” dedi.

"GERİ DÖNMESİ KOLAY DEĞİL"

Üst düzey bir yetkili ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı kurulabileceğini belirterek, “Şimdi Albayrak geri dönmezse, ki kolay değil bu saatten sonra, yeni bir yapılanma olabilir. Bu yönde bazı çalışmalar da var. Daha önce kabinede görev yapmış bazı isimler bile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı düşüncesi var, ekonomiden sorumlu olacak şekilde” dedi. 

"SADECE EKONOMİDEN SORUMLU OLMAYACAK"

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı: 

Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı yardımcısı ünvanı aldığında sade ekonomiden sorumlu olmayacak...Ekonomi ve yatırımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak...

nevzat-tweetr.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar