Berat Albayrak olacakları 6 ay önce nasıl bildi? Meğer her şey o mesajda saklıymış...

Berat Albayrak olacakları 6 ay önce nasıl bildi? Meğer her şey o mesajda saklıymış...
Türkiye, Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Soylu ve eski bakan Ağar'ı hedef alan video konuşmalarıyla sarsılırken, görevinden esrarengiz bir şekilde istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın sitem dolu mektubu yeniden gündeme geldi. Soylu ile arasının açık olduğu ileri sürülen Albayrak'ın, görevinden istifa ederken kullandığı ifadelerle, bugün yaşananları işaret ettiği ileri sürülüyor.

GÜNBOYU / İSTANBUL

ÇOK TARTIŞILAN SÖZLER
Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaklaşık beş yıldır sürdürdüğü bakanlık görevine sağlık sorunları nedeniyle devam edememe kararı aldığını, zamanını uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiği anne, baba, eşi ve çocuklarına ayıracağını belirtmişti.

Albayrak istifa metninin devamında çok tartışılan şu ifadeleri kullanmıştı: "At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun. Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın. Sonumuzu hayreylesin..."

CAMİDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
İstifa ettiği geçen yılın aralık ayından bu yana ortalarda görünmeyen Albayrak, 5 Mayıs'ta Çamlıca Camisi'ndeki cuma namazında görüntülendi. Albayrak'ın çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.

PEKER: "BERAT BEY'E SEN BENİ DÜŞMAN ETTİN?"
Albayrak'ın istifasının ardından Bakan Soylu ile Peker arasında büyük bir kriz yaşandı. Peker, Youtube'da yayınladığı 6. videosunda Bakan Soylu'ya seslenerek, "Berat Bey'e sen beni düşman etmedin mi?" ifadelerini kullanmıştı. 

"BEN PEKER'İ SEVERİM"

13 Mayıs'ta yayımladığı dördüncü videoda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili olarak, "Ben onu severim" dediğini ve kendisine koruma polisi verdiğini iddia etmişti.

SOYLU: "AYLARDIR BU SENARYONUN BU NOKTAYA GELECEĞİNİ BİLİYORDUM"

Peker'e yanıt veren Soylu ise "Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum" demiş ve Peker'in iddialarını yargıya taşıyacağını söylemişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar