Berat Albayrak istifa ettikten sonra hiç görüştünüz mü sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu böyle yanıt verdi

Berat Albayrak istifa ettikten sonra hiç görüştünüz mü sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu böyle yanıt verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Candaş Tolga Işık'ın hazırlayıp sunduğu Haber Global'de yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle idi:

"AKP YA DA MHP'NİN BAŞINA GEÇECEK Mİ?"

Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin ya da Devlet Bahçeli'den sonra MHP'nin başına geçeceği yönündeki söylemlerin hatırlatılması üzerine, görevleri ya da liderlerin kendilerine yüklediği sorumluluklar nedeniyle insanların zaman zaman öne çıkabileceklerini söyledi. 

"LİDERİNİZLE ARANIZI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Kişi öne çıkmışsa "fitne üretileceğini" dile getiren Bakan Soylu, şunları kaydetti: "Liderinizle aranızı bozmak için ellerinden gelen gayreti yapıyorlar. Bunlar hep bildiğimiz numaralardır. Buna yönelik farklı saldırılara maruz kalırsınız. Bu hep olagelen işlerdir. Ben de Amerika'yla ilgili laf söylemekten çekinmiyorum. Eskiden fıs fıs yapılırdı belki yine yapanlar vardır bilmem ama ben söylerim. Onun için sevenimiz de çok. Sevenimiz derken ironi yaparak söylüyorum. Bu konuda açığımızı yakalamak isteyen insanlar çok." 

"ERDOĞAN YARIN ÇALIŞMAK İSTEMEYEBİLİR"

''Erdoğan siyaseti bıraktığı andan itibaren de ondan sonra siyaset yapmam''
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukluktan beri bir hayal olarak gördükleri Ayasofya'nın ibadete açılmasının kendileri için başka bir anlamı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Özgürlük, hürriyet, egemenlik, bütün bu anlamları var. Şimdi bütün bunların içerisinde bunu sağlayan bir Türkiye var. Ben de bu Türkiye'nin Allah'a milyonlarca defa şükürler olsun ki bunu gerçekleştiren kadrosunun içindeyim. Benim için bundan daha büyük şeref yok. Bu kadronun lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da çalışma arkadaşıyım, yol arkadaşıyım. Benimle ne kadar çalışmak isterse yarın çalışmak istemeyebilir, iddiamı, düşüncelerimi, ülkemle ilgili fikirlerimi istediği anda emrine vermeye hazırım. Ama siyaseten aklımdan tek bir şey geçirmem bu bir. İkincisi Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı andan itibaren de ondan sonra siyaset yapmam."

"ALBAYRAK'I NEDEN ARAMADIM ÇÜNKÜ..."

"AK Parti'de benimle en çok örtüşen kişi, Berat Albayrak'tır"
Bakan Süleyman Soylu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile istifa ettikten sonra görüşmeye devam edip etmediklerinin sorulması üzerine, bu dönemi rahat geçirmesini istediği için kendisiyle görüşmediğini belirterek, "Siyasal zihni ve düşüncesi AK Parti'de benimle en çok örtüşen kişi, Berat Albayrak'tır." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar