Berat Albayrak açıklayacak: YEP'ten ne çıkar?

Berat Albayrak açıklayacak: YEP'ten ne çıkar?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı Yeni Ekonomi Programı ile birlikte Türkiye'nin 2021-2023 döneminin ekonomideki yol haritası çizilecek. Programın tanıtımı saat 11.00'de başlayacak. Peki YEP öncesi ekonomide son durum nasıl? İşte detaylar..

Berat Albayrak açıklayacak: YEP'ten ne çıkar?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün saat 11.00'de Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) açıklayacak. Programda ele alınacak konu başıkları ise şu şekilde:
YEP ile 2021-2023 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler ele alınacak.  Programda Ayrıca, uzun vadeli yatırım ve makro politikalar, ilkeler ve hedefler yer alacak. Programın özel sektör için öngörülebilirliği artırması amaçlanırken sektörel bazlı hedefler belirlenecek.
EKONOMİDE SON DURUM
Döviz kurları geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası tarafından açıklanan 2 puanlık faiz artışı ile bir nebze olsun gerilemiş ancak aynı gün içerisinde tekrar yükselişe geçerek yatay seyrini korumuştu. Yeni hafta ile birlikte ise euro ve dolardaki ciddi artış sürüyor. Dünü 9.13 ile kapayan euro YEP öncesi 9.15 seviyelerinde seyrediyor. Dolar ise dünü 7.81 ile kapatırken bugüne 7.84 ile başladı. 
PROGRAM ÖNCESİ GÜVEN ENDEKSİ
Bakan Albayrak YEP öncesi Ekonomik Güven Endeksi'ni de paylaştı. Albayrak açıklamasında şunları söyledi:

"Yeni Ekonomi Programı öncesinde endekslerimiz güçlü gelmeye devam ediyor. Ekonomik Güven Endeksi bir önceki aya göre %3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi. Veriler gelecek adına kuvvetli mesajlar veriyor. Sağlam finansal altyapımızla güçlü yarınlara emin bir şekilde yürüyeceğiz"
YEP'TEN NE ÇIKAR?
Berat Albayrak geçtiğimiz yıl önceki adıyla Orta Vadeli Program, yeni adıyla YEP'te cari açık, dengeli büyüme, istihdam ve ihracat mesajları vermişti.  Ancak başta istihdam olmak üzere birçok alanda beklenen başarılar elde edilemedi. Bugün açıklanacak YEP'te ise başta ekonomik büyüme hedefleri, bütçe açığı, istihdam konuları ile beraber ihracat konusununda gündeme gelmesi ve yeni hedefler konulması muhtemel gözüküyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar