Benzin, motorin ve otogaz almak isteyenler dikkat! İndirim yansıyacak mı?

Benzin, motorin ve otogaz almak isteyenler dikkat!  İndirim yansıyacak mı?
Akaryakıt fiyatlarına uygulanacak indirimin pompa fiyatlarına yansımayacağı ÖTV düzenlemesi kapsamında fiyatların güncelleneceği öğrenildi.

Döviz kurlarının son zamanlardaki hızla artışı sonrası benzin, motorin ve otogaz fiyatlarına yansıması üzerine vatandaşlar arabalarına binmeye korkar olmuştu. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalar üzerine döviz kurunda ciddi düşüş meydana geldi. Döviz kurundaki düşüşler sonrası vatandaşlar bu durumun akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ederken EPGİS’ten indirim haberi geldi.

EPGİS’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere
Benzinde 1,63 Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.”

ZAMLAR DURDURULMUŞTU

Daha önce yürürlüğe girmesi beklenen akaryakıta olan zamlar iptal edilmişti. EPDK’dan yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur” ifadelerine yer verilmişti.

EPDK’dan yapılan açıklamanın devamında, dövizdeki hareketliliğinin akaryakıt fiyatlarında belirleyici olduğu belirtilerek, “Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve Döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz” denilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar