Belediye kanunları AKP'liler için uygulanmadı! Esenler'de bir garip ihale...

Belediye kanunları AKP'liler için uygulanmadı! Esenler'de bir garip ihale...
AKP Esenler Belediye Meclis Üyesi ve AKP Gurup Başkan Vekili Enes Bozdoğan’ın Esenler Belediyesi’nden 267 bin 430 TL’lik ihale aldığı ortaya çıktı.

GÜNBOYU HÜSEYİN KOÇ

İhalenin davet usulü “Pazarlıkla” yapılması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Çünkü  2. 5393 sayılı Belediye Kanununun 28'inci maddesi ile 5302 sayılı il Özel İdaresi Kanununun 20'inci maddesinde düzenlenen "meclis üyelerinin görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle (il özel idarelerinde iki yıl süreyle) belediye veya il özel idaresi ve bunların bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez.

AKP Esenler İlçe Yöneticileri ve bazı AKP’li Meclis Üyeleri’nin bahsi geçen yasa ve kurallara uymadıkları gibi, Esenler Belediyesi’nden ihale almaya devam ettikleri ortaya çıktı. Bazı ihalelerin davet usulü “Pazarlıkla” yapılması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 

ihale-ic-esenler.jpg

YAPILAN İHALEYE DAVET EDİLDİLER

Esenler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “Millet Bahçesinde ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde Çeşitli Malzeme Alım İşi” ihalesi 8 Şubat 2019 tarihinde yapıldı. Saat 15.00’da yapılan ihaleye sadece AKP Esenler Belediye Meclis Üyesi ve AKP Grup Başkan Vekili Enes Bozdoğan davet edildi. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi Bozdoğan, 267 bin 430,90 TL’ye aldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar