Belediye başkanları uyarı üstüne uyarı yapıyor... Tatilciler sahillere kabus gibi çöktü

Belediye başkanları uyarı üstüne uyarı yapıyor...  Tatilciler sahillere kabus gibi çöktü
Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Antalya, İzmir, Muğla ve Mersin'deki tatil köyleri, otel, motel, pansiyonlar doldu, kiralık villa ve daire kalmadı. Binlerce aracın yığıldığı tatil beldelerinde trafik durma noktasında. Su sıkıntısı çeken belediye başkanları ne yapacaklarını şaşırmış durumda...

Haber: Ayşe MEMİŞ 

Kurban Bayramı'nın Ege ve Akdeniz'de geçirmek isteyen milyonlarca kişi, hava, kara ve deniz yoluyla tatil bölgelerine akın etti. Fiyatların tavan yapmasına rağmen tatil köyleri, otel, motel ve pansiyonlar tıka basa doldu. Kiralık villa, daire kalmadı. Çaresizlik içinde çırpınanlar valiliklerden yardım istiyor. Bu kabustan en fazla tedirgin olanlar ise, kısıtlı imkanlarla vatandaşa hizmet götürmeye çalışan ve kurak geçen bahar mevsimi nedeniyle su sıkıntısı çeken belediye başkanları oldu.

OTELLER DOLDU TAŞTI

En yoğun bölgelerden biri Antalya'da otellerde ve pansiyonlarda yoğunluk yüzde 100'e ulaşmış durumda. Kalacak yer bulamayan vatandaşlar valiliklerden yardım talep ediyor. Otel müdürleri yaklaşık 20 gündür satışların durduğunu dile getirdi. Bölgede 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya kadar gecelik fiyatı olan villalar bile tamamen doldu. Çadırda bile kalacak yer bile bulamayan tatilciler ne yapacağını şaşırmış durumda. 

KURAKLIK VE SU SIKINTISI 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ülkede kuraklıkların yaşandığını ve yoğunluktan ötürü su sıkıntısı çekiklerini söyledi. Uyarılarda bulunan Seçer,  Burada da kışın yağış oranının düşük olması özellikle Toroslara kar yağışının az olması bize su konusunda dikkatli olun uyarısını beraberinde getirdi. Ben de bu vasıtayla tüm Mersinlilere hemşerilerime sesleniyorum. Özellikle 9 günlük uzun tatil günlerinde yaylalık bölgelerde, sahillerde, yazlıklarda, otellerde, pansiyonlarda konaklayan yurttaşlarımızın suyu çok idareli kullanmaları gerekiyor." dedi. 

NUFÜS YOĞUNLUĞU ARTTI

Marmaris ve Datça'da da Kurban bayramı nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Normal günlerde en fazla 13 bin aracın geçiş yaparken 6 saatte 75 bin araç geçişi yaşandı. Çoğunluğu İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara ile Karadeniz illerinden gelenlerin geçiş yaptığı kontrol noktasında bayram boyunca sıkı denetimler yapılacağı ifade edildi. İzmir'de de otogarlarda insan trafiği oluştu. Günlük yolcu sayısının 60 binin üzerine çıktığı öğrenildi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar