Belediye Başkan Yardımcısını rehin almıştı: "Kına yakın..."

Belediye Başkan Yardımcısını rehin almıştı: "Kına yakın..."
Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Ekim ayında belediyeye silahla gelip Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk'ü rehin alan Sinan Bingöl, mahkemede tutukluluğunun devam etmesi kararı çıkmasının ardından 'Buradan tutuklu kalmamdan memnun olanlara seslenmek istiyorum, kına yakın' dedi.

Gemlik Belediyesi'nde Ekim ayında meydana gelen olayda Sinan Bingöl, elinde tabanca ile Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk'ün makam odasına girmiş, imar işlerinden sorumlu olan Serintürk'ü rehin alarak kapıyı kapatmıştı. Odada bağırarak taleplerinin olduğunu söyleyen Bingöl, polisin yaklaşık 1 saatlik ikna çalışması sonucu Serintürk’ü bırakarak polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Sinan Bingöl'ün duruşması bugün yapıldı. 

'ANNE OLDUĞU İÇİN ÖZÜR DİLERİM'

Duruşmada söz verilen Sinan Bingöl, ''Alkol almıştım. Belediyenin önünden geçerken, Bayram Demir'in kibirli konuşması aklıma geldi. Birayı cebine koydum, şeytana uydum. İki kadının odasına girdim. Girerken de kendilerine söyledim. 'Bazı yetkililere sesimi duyurmak için yaptım' dedim. Bu insanlarla bu şekilde olmak istemezdim. Zeynep hanımdan anne olduğu için özür dilerim'' dedi. Bingöl'ün olayın bir dakika sürdüğünü iddia etmesi de şaşkınlık yarattı.

'BAŞIMA SİLAH DAYADI'

Sinan Bingöl'den sonra söz verilen Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ise "Şahsı tanımıyorum. Olay gününden bir kaç ay önce özel kalem müdürümüzün odasında agresif tavırlar sergilemişti. Olay günü bir anda silahla içeri girdi, 'Bu bir eylemdir' diyerek silahını doğrulttu. Sonrasında 'Ben buraya kelle koltukta geldim, beni dinlemediniz hesabını soracağım' dedi. Biz sakinleşmeye çalıştırdık, sakinleşmedi. Sekreterimi çıkarınca başıma silahı dayadı, 'Çıkamazsın' dedi. Sonra gözlerimi kapattım, polisler içeriye girdi. Etkisiz hale getirdiler" dedi.

'KINA YAKIN'

Tarafları dinleyen hakim kararı açıklayacağını beyan etti. Serintürk'ün avukatı ''Konunun yeterince anlaşıldığını düşünmüyorum, bu nedenle ek beyanda bulunmak için süre istiyorum'' deyince, mahkeme, tutukluluğunun devam etmesine karar vererek, 11 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Ertelemenin açıklanmasının ardından söz isteyen zanlı Sinan Bingöl, ''Buradan tutuklu kalmamdan memnun olanlara seslenmek istiyorum. Kına yakın'' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar