Beklenen WhatsApp özelliği geliyor!

Beklenen WhatsApp özelliği geliyor!
Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için beklenen özellik geliyor.

WhatsApp için biliyorsunuz en çok beklenen değişiklikler arasında koyu arayüz modu ya da diğer deyişle koyu mod yer alıyor. Kişiler tarafından çok uzun zamandır istenen bu mod, halen aktif olarak kullanıma çıkmış durumda değil. Ancak hem iOS hem de Android tarafında yayımlanan en son beta sürümleri, özelliğin çok ama çok yakında olduğunu gösteriyor.

Çünkü artık her iki tarafta da uygulama işletim sisteminin koyu mod ayarına uyum sağlamaya başlamış durumda. Yani uygulama artık iOS ve Android’de “koyu mod” açıldığı zaman kendi koyu mod seçeneğini otomatik olarak aktif edebiliyor. En son duyduğumuz kadar koyu mod için en azından şimdilik iOS tarafında iki farklı “ton” denemesi yapılıyor.

Bir seçeneğin tamamen siyah, diğerinin ise koyu gri olduğu aktarılıyor. Burada kişilere seçme şansının sunulabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu mod arayüzü özellikle OLED / AMOLED ekranlı telefonlar için çok daha az enerji harcar hale getiriyor.

Aynı zamanda karanlık ortamdan mesajlaşmayı da kolaylaştıran koyu arayüz modu, bu görevini en iyi şekilde tamamen siyah seçeneğiyle sunuyor.

WhatsApp için çok güzel bir özellik daha yolda bulunuyor

Uygulama geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktığı kadarıyla yakında “kaybolan mesaj” altyapısı da kazanıyor. Bu sayede kişilerin kendisini 5 saniyede ya da 1 saat sonra otomatik olarak silebilen mesajlar atabileceği belirtiliyor. Şimdilik “Gruplar” içerisinde çalışan bu sürece daha sonra 1 dakika ya da 10 dakika gibi ekstra zaman seçenekleri de ekleyeceği düşünülen firma, gerçekten sevindirici bir adım atıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar