Beklenen açıklama geldi! Emekli maaş ve ikramiyesine zam! 

Beklenen açıklama geldi! Emekli maaş ve ikramiyesine zam! 
2022 yılı içinde emekli ve memur maaşlarında yeni bir ek zam daha gerçekleştirilmesi planlanıyor. 3600 ek gösterge çalışmaları ardından özellikle emekli maaşlarında büyük oranda artış yaşanması planlanıyor. Peki bu kapsamda yapılacak artış ne oldu? İşte ayrıntılar...

2022 yılı içinde emekli ve memur maaşlarında yeni bir ek zam daha gerçekleştirilmesi planlanıyor. 3600 ek gösterge çalışmaları ardından özellikle emekli maaşlarında büyük oranda artış yaşanması planlanıyor. Peki bu kapsamda yapılacak artış ne oldu?

Düzenleme üzerinde çalışmalar sürdürülürken 3600 ek gösterge ye dahilindeki grupların genişletilmesine yönelik talepler de devam ediyor. Memur ve emeklilerin maaşlarında artış sağlayacak bu çalışmanın senenin ikinci yarısında Mecliste yer alması ve yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu çalışma ile emekli aylıklarının 840 TL'ye kadar artması bekleniyor.

Ek göstergede artış yaşandıkça bu kapsama dahil olan 4 meslek grubunda maaşlarında da artış görülecek. Söz konusu durumda çalışanların maaşlarında fazla fark yansıtılmayacak. Ancak 3600 ek göstergenin verilmesi dahilinde 2008 senesi öncesinde memuriyete başlayan memur için ciddi bir artış yaşanması bekleniyor.

Emekli aylıklarında yapılması planlanan çalışma ile 790 Türk Lirası ile 840 Türk Lirası arasında maaş artışı olması hedefleniyor. Emekli ikramiyelerinde ise bu oran 17 bin 500 Türk Lirası ile 28 bin Türk Lirası arasında etkileyecek. Örnek verecek olursak 30 yıl hizmet süresine sahip bir memur emekli olurken 24 bin Türk Lirasına yakın artışla ikramiye alacak.

YENİDEN GÜNCELLENECEK

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 3600 ek göstergenin başka meslek grupları içinde genişlemesine ilişkin çalışmalarda sona yaklaşıldığının duyurulmasınından sonra düzenleme kapsamında hangi grupların dahil edileceğine merak konusu oldu. Polis, hemşire,din görevlisi ve öğretmeni kapsamayan düzenleme ek gösterge oranlarının yeniden tespit edilmesinin de gündemde olduğu belirtildi.

Bu kapsamda en yüksek maaş alan devlet memurlarından en az maaş alan devlet memurlarına kadar tüm rakamların tespit edilip  güncellenmesi bekleniyor. Üst kademede de etki yaratacak düzenlemenin neler olacağı konusunda ise yeni tartışmalar gündemi meşgul ediyor. Peki maaş ve ikramiye zamları ne zaman yansıyacak?

3600 ek gösterge çalışmaların hakkında yapılan çalışmalarda sonu gelişmesiyle vatandaşın aklında birden fazla soru belirmeye başladı.

Özellikle emekli maaşlarında yüksek oranda etki yaratacak 3600 ek gösterge kapsamındaki konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre 2022 Mayıs ayında  Meclis gündemine alınacağı belirtildi. Bu açıklamaya göre bu sene içinde 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşacağı görülüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar