Bekir Ağırdır: “Veballeri yokmuş gibi bu işten sıyrılamazlar”

Bekir Ağırdır: “Veballeri yokmuş gibi bu işten sıyrılamazlar”
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yeni partiyi değerlendirdiği konuşmasında Abdullah Gül ve Ali Babacan gibi isimlere, “Geçen 15 yılda veballeri yokmuş gibi davranarak bu işten sıyrılamazlar” ifadeleriyle tepki gösterdi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır gündeme dair T24’ün sorularını yanıtladı.

Bekir Ağırdır, AKP içinden çıkacak olan partiyi değerlendirirken Ali Babacan ve Abdullah Gül’e eksi dönemlerle ilgili tepki gösterdi. Ağırdır Tepkisinde, “Geçen 15 yılda veballeri yokmuş gibi davranarak bu işten sıyrılamazlar” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Bekir Ağırdır, muhalefetin İstanbul’u kazanması sonrasında, “Muhalefet bloğu ilk kez seçim yoluyla AKP’yi durdurabileceğini, seçim kazanabileceğini hissetti, yaşadı” ifadelerini kullandı.

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır. 23 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Muhalefetin ilk kez AKP’ye karşı seçim kazanabileceğini hissettiğini belirten Ağırdır, AKP’nin seçimi kaybetmesindeki en önemli etkenin umutsuz ve öfkeli gençler olduğunun altını çizdi.

Ağırdır’ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

 “İstanbul’da AKP’nin seçimi kaybetmesinde 4 ana dinamik var: bir tanesi İstanbul2un gençleri. İstanbul’da 30 yaşın altında yaklaşık 4 milyon seçmen var. Bu gençlerin yarısı ülkenin geleceğinden umutsuz, öfkeli ve kırgın. Bu gençler artık eğitimle ya da kendi alın terleri ile çalışarak bir yerlere gelebileceklerine inanmıyorlar. Seçime 8 puanlık farkın 4-5 puanlık kısmı bu seçmen kitlesinden geldi.”

“AKP için mesele kendi politikalarını anlatamamak değil, ülkedeki değişimi okuyamamış olmalarıdır. AKP seçmeninin önemli bir kısmında seçimin iptali sonrası adalet duyguları zedelendi.”

“Muhalefet bloğu ilk kez seçim yoluyla AKP’yi durdurabileceğini, seçim kazanabileceğini hissetti, yaşadı. 23 Haziran öncesinde hem AKP seçmeni, hem de muhalefet seçmeni, seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağını söylüyordu. Bu müthiş bir motivasyon kazandırdı.”

“AKP’ye oy veren seçmen içindeki iki puanlık kitle muhalefete geçti.”

“VEBALLERİ YOKMUŞ GİBİ BU İŞTEN SIYRILAMAZLAR”

Bekir Ağırdır, AKP cephesindeki bölünme eğilimlerinin sonucunda çıkması beklenen Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın siyasi partilerini de yorumladı. Toplumdan oy almak için her iki grubun da açık özeleştiri yapmadan inandırıcı olmalarının zor olduğunu söyleyen Ağırdır, “Geçen 15 yılda veballeri yokmuş gibi davranarak bu işten sıyrılamazlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar