Bekaroğlu İle Aktaş arasında vakıflar tartışması

Bekaroğlu İle Aktaş arasında vakıflar tartışması
GENAR Başkanı İhsan Aktaş ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İBB'nin iktidara yakın vakıflara para yardımının durdurulmasını tartıştı.

İBB tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirlikleri, kamuoyunda tartışma konusu olmuştur. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatılmış ve incelemeler derinlemesine devam etmektedir. İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü fesh etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir.” denilmişti. 

"DİNDARLARLA KURULAN MUTABAKAT ZEMİNİ SONA ERDİ"

İktidara yakın isimler İBB tarafından alınan karara tepkili. GENAR Başkanı ve Daily Sabah yazarı İhsan Aktaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Geleneksel laikçi dil geri dönüyor ''Biliyoruz ki bu zihniyet o kurumlara yapılan yardımlardan ziyade bu kurumların varlığına karşılar bekleyip göreceğiz kamu otoritesinin STK'larla toplum yükünü paylaşması gelişmişlik alametidir. CHP Ekrem İmamoğlunu Vakıfları bahane ederek Dindarların üzerine sürdü Kampanya bitti, dindarlarla kurulan Mutabakat zemini sona erdi" ifadelerini kullandı.

 

m2.PNG

"İMAMOĞLU DİNDAR BİR İNSAN, ALGICILIĞI BIRAKSANIZ"

Aktaş'a yanıt ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'ndan geldi. "Sayın Aktaş; siz de çok iyi biliyorsunuz ki,Ekrem İmamoğlu’nun dindarlarla bir sorunu yok, dahası kendisi dindar bir insan!" diyen Bekaroğlu, "Adı geçen vakıflar eşittir dindarlık diyorsan yanlış yapıyorsun.Vakfı, kuranlar finanse eder, niçin devlet yardım etsin ki. Artık bu algıcılığı bıraksanız!" şeklinde yanıt verdi. 

m1.PNG

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar