beIN Sports spikeri Melih Şendil'in cinsiyetçi sözlerine Beşiktaş ve Fenerbahçe'den yanıt!

beIN Sports spikeri Melih Şendil'in cinsiyetçi sözlerine Beşiktaş ve Fenerbahçe'den yanıt!
beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Real Madrid ve Manchester City maçının ardından "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" dedi. Şendil'in cinsiyetçi açıklamaları büyük tepki toplarken Beşiktaş ve Fenerbahçe de konuya kayıtsız kalmadı

beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid ve Manchester City maçının ardından "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" yorumları tepki çekti.

Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City'nin oynadığı karşılaşmada, Real Madrid'in pembe formasını eleştiride bulunarak, "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" ifadelerini kullandı.

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savunarak, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" diye konuştu.

AYRIMCI AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Şendil'in ayrımcı açıklamaları büyük tepki çekti.

Spor yorumcusu Banu Yelkovan, Twitter hesabından Melih Şendil'e tepki gösterek, "Futbol kadınların da oynadığı bir oyun, pembe erkeklerin de giyebileceği bir renk ve en inanılmazı, voleybol erkeklere de gayet yakışıyor. Hiç kendinizi kısıtlamayın. Hele bizi hiç" dedi.
banuyelkovan.jpg

Gazeteci Melis Alphan ise, "Kadınlar futbol oynamamalıymış, kadınlar futbola yakışmıyormuş. Ayrıca başkan olsa asla pembe forma yaptırmazmışmış. İyi ki şu hayatta başkan değil, HİÇ KİMSESiN. Kadın neyi yapar neyi yapamaz anlatıyor hadsiz" ifadelerini kullandı.
melisalphan.jpg

Spor yazarı Ali Murat Hamarat ise şunları söyledi: "Trump’a ayar veren Rapinoe’dan erkeklere ayar veren maratoncu kadınlara... Ne derseniz diyin, kadınlar her yerde olacak, istedikleri sporu da yapacak. Pembeye gelince, yayıncısı olduğunuz Şampiyonlar Ligi’nde dün sahne alanlardan Juventus’un da ilk rengiydi."
alimurathamarat.jpg

KULÜPLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Şendil'in ayrımcı açıklamalarına Beşiktaş ve Fenerbahçe de tepki gösterdi.

Beşiktaş kulübü Kadın Futbol Takımı'nın fotoğrafını paylaşarak "Bizim Takım" notunu düştü. 
besiktas.jpg

Fenerbahçe kulübü de "Sporda ayrıma yer yok. Hayallerinin peşinde koşan kız çocukları; futbol sizinle güzel" mesajı ile futbol okullarında yetişen kız çocuklarının fotoğraflarını paylaştı. 
fenerbahce-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar